Cel mai frumos domeniu schiabil din România -  Transalpina - îşi deschide pârtiile FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini superbe cu cel mai spectaculos domeniu schiabil din România: Transalpina - Vâlcea Foto Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa
Imagini superbe cu cel mai spectaculos domeniu schiabil din România: Transalpina - Vâlcea Foto Domeniul Schiabil Transalpina Voineasa

Peste o săptămână, în 17 decembrie, se va da startul unui nou sezon de iarnă, 2021 - 2022, lângă Lacul Vidra din judeţul Vâlcea. Se marchează astfel o premieră, după mai mulţi ani în care domeniul schiabil stătea închis până în lunile ianuarie - februarie.

Anunţul deschiderii pârtiilor a fost făcut de administratorul Domeniului Schiabil Transalpina Voineasa, pe pagina oficială de socializare a obiectivului turistic. 

Potrivit acestuia, se va putea schia lângă Lacul Vidra, de la finele săptămânii viitoare, dacă vremea o va permite şi nu sunt probleme, în fiecare zi a săptămânii, de luni până duminică, între orele 9:00 şi 16:30. 

GALERIE FOTO CU CEL MAI SPECTACULOS DOMENIU SCHIABIL DIN ROMÂNIA - TRANSALPINA

„Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă! A nins în zona montană din partea de nord a judeţului Vâlcea şi în câteva zile va putea fi deschis sezonul de schi la Obârşia Lotrului, unde stratul de zăpadă a depăşit deja 40 de centimetri”, au transmis autorităţile. 

Informaţia vine în urma unei întâlniri de lucru între reprezentanţii Domeniului Schiabil Transalpina şi cei ai structurilor de intervenţie vâlcene, pentru punerea la punct a ultimelor măsuri ce trebuie luate pentru protecţia şi siguranţa turiştilor

Noul sezon de iarnă vine şi cu o serie de noutăţi. 

VIDEO - Peisajul de vis de pe drumul care duce spre pârtiile de la Transalpina din Vâlcea (Sursă imagini Domeniul schiabil Transalpina Voineasa)

    

Telegondola 2 şi Telescaunul, redeschise după mai mulţi ani 

„Consider că cel mai important este să fie asigurată siguranţa celor care vor ajunge în zonă. De aceea, am insistat ca înainte de deschiderea domeniului să se verifice foarte atent instalaţiile din toate punctele de vedere - de la obţinerea autorizaţiilor şi până la stabilirea în cel mai mic detaliu a ceea ce înseamnă intervenţia în cazul unor evenimente neprevăzute. Pe partea de acces, am luat deja măsuri, iar echipele de la Drumurile Naţionale, Poliţia Rutieră, Jandarmerie, Salvamont sunt pregătite pentru a interveni în caz de urgenţă. Rămâne ca şi Primăria Voineasa şi administratorul domeniului să-şi îndeplinească atribuţiile asumate, pentru a putea deschide în condiţii optime sezonul de schi”, a menţionat prefectul de Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Deschiderea noului sezon de iarnă vine cu câteva noutăţi. Una dintre ele se referă la noile facilităţi de care vor avea parte după mai mulţi ani iubitorii sporturilor de iarnă: vor fi redeschise tronsonul Telegondolă 2 şi Telescaun, care nu au funcţionat în ultimii ani. În plus, pentru a putea ajunge la pârtii, în afara traseului obişnuit Valea Oltului - DN 7 / E81 şi Valea Lotrului - DN 7A, din acesta an se va putea circula pe timp de iarnă şi pe sectorul de Transalpina - DN 67 C dinspre Alba. Traseul a rămas deschis şi în sezonul rece la solicitarea prefecţilor celor două judeţe, dar circulaţia este permisă doar pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 - 18:00. 

Drumarii de la Serviciul Drumuri Naţionale (SDN) Vâlcea şi SDN Alba sunt la datorie de câteva zile, cu utilajele de deszăpezire, pentru îndepărtarea omătului de pe carosabil. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar accesul este permis doar autovehiculelor cu masa totală de până la 7,5 tone, echipate corespunzător cu anvelope de iarnă.

Anul acesta s-a pus asfalt nou şi pe drumul care vine dinspre Petroşani, practicabil şi în anii anteriori, cu întrerupere, din cauza degradării accentuate. 

Preţuri majorate

O altă noutate este legată de majorarea tarifelor din acest nou sezon de iarnă, cauzate pe de-o parte de creşterea preţului la energie, dar şi de noile facilităţi (vezi Galerie Foto): pentru skipass-uri - 150 de lei / cartela / zi sau 110 de lei / cartela până la ora 14:00 ori 100 de lei / cartela după ora 13:00. Pentru elevii peste 14 ani şi studenţi, preţul variază între 95 şi 135 de lei, iar pentru elevii cu vârste între 70 şi 90 de lei/zi în funcţie de intervalul orar. Copiii sub 7 ani, plătesc 35 de lei/zi. Taxa de parcare este de 20 de lei/zi, iar abonamentul pentru tot sezonul este de 3.000 de lei. 

Şcoala de schi şi snowboard Voineasa - Transalpina, de la cota 1850, pune la dispoziţia doritorilor monitor de snowboard şi pentru copii. 

Pe reţelele de socializare, internauţii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu există suficiente locuri de cazare în apropierea pârtiilor, motiv pentru care sunt nevoiţi să facă zilnic naveta până în Voineasa: „Preţul este corect, doar că accesul cu maşina este nasol dacă n-ai cazare la puţinele pensiuni din apropiere!  Să faci naveta la Voineasa 30 km dus şi 30 întors, după o zi de dat pe doage... cam demoralizant”.

Alţi iubitori solicită schimbarea condiţiilor de abonament: „Poate anul acesta măriţi valabilitatea la zilele alea de abonament dacă tot sunt neconsecutive. O lună sau cât a fost anul trecut, este foarte puţin pentru cartela de şapte zile, pentru cineva care vine o dată pe weekend aici”.

Vă mai recomandăm şi: 

Cel mai spectaculos domeniu schiabil din România şi lecţiile învăţate din mers FOTO VIDEO

Petrecere pe pârtiile de la Transalpina, fără restricţii: „Atmosferă de Braşov pe o pârtie ca-n Elveţia” FOTO VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite