Alunecare de teren, la ieșirea din Horezu spre Târgu Jiu. Traficul rutier pe DN67, blocat total

0
Publicat:

Vineri seara, 13 ianuarie, o alunecare de teren a fost semnalată în Horezu - Vâlcea. Fenomenul a dus la blocarea traficului pe DN67, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, circulația fiind deviată.

Alunecare de teren la ieșirea din Horezu spre Târgu Jiu Foto ISU Vâlcea
Alunecare de teren la ieșirea din Horezu spre Târgu Jiu Foto ISU Vâlcea

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger, a transmis că nu s-au înregistrat victime.

„Angajații din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în urma cu câteva minute să intervină la o alunecare de teren produsă în orașul Horezu, la km 151, pe DN 67, la ieșire din Horezu Vâlcea. Traficul este blocat total pe drumul național. La locul intervenției se află echipe ale Serviciului de Drumuri Naționale, Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea și Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Se acționează pentru degajarea unor copaci care blochează carosabilul”, a menționat reprezentantul ISU Vâlcea.

Alunecare de teren la ieșirea din Horezu spre Târgu Jiu Foto ISU Vâlcea
Alunecare de teren la ieșirea din Horezu spre Târgu Jiu Foto ISU Vâlcea

Sursa citată a mai precizat că la fața locului se acționează pentru înlăturarea copacilor care blochează drumul, inclusiv cu ajutorul unei echipe din partea ISU, dar și că traficul pe drumul care face legătura între Horezu și Târgu Jiu a fost deviat, circulația fiind dirijată de către echipaje de poliție printr-o parcare paralelă cu zona distrusă de alunecare.

Nu se știe deocamdată cauza care a dus la fenomenul de eroziune a solului. 

Ultimul alunecare masivă de teren în județul Vâlcea, fruntaș la fenomenele de acest gen, a avut loc în vara anului 2021 când un deal întreg din comuna Roșiile a început să se prăbușească bucată cu bucată, spre disperarea localnicilor, pe o lungime de mai bine de 1,5 km. Cratere uriașe, de pe coama dealului, au început să înghită una câte una gospodăriile și terenurile oamenilor.

În Vâlcea, în ultimii ani, în mai bine de jumătate dintre cele 89 de localități ale județului, s-au produs alunecări de teren. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite