100 de nemţi, sărăciţi cu 100.000 de euro de o reţea de escroci români. DIICOT a oprit „afacerea”

0
0
Percheziţii domiciliare într-o amplă operaţiune cu 27 de suspecţi şi 100 victime nemţi la Vâlcea - fraude informatice Foto DIICOT
Percheziţii domiciliare într-o amplă operaţiune cu 27 de suspecţi şi 100 victime nemţi la Vâlcea - fraude informatice Foto DIICOT

Miercuri, 23 iunie, au fost realizate 11 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea, într-un dosar de fraude informatice şi spălare de bani în care sunt suspectate 27 de persoane din mai multe judeţe.

Operaţiunea a fost demarată de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea. 

Oamenii legii au descins miercuri în 11 locaţii din judeţul Vâlcea. Suspecţii sunt 26 de bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, provenind din patru judeţe: Vâlcea, Olt, Călăraşi şi Vaslui, potrivit informaţiilor oferite de Poliţia Vâlcea. DIICOT a confirmat doar judeţele Vâlcea şi Olt.

Din probele strânse până acum reiese că aceştia s-au constituit într-un  grup infracţional organizat din finele anului 2019 şi au acţionat până în luna mai a acestui an. 

Reţeaua alcătuită din cel puţin 21 dintre cei vizaţi urmărea comiterea de înşelăciuni pe internet, prin intermediul unei platforme de comerţ electronic. Practic, pe aceasta erau postate oferte fictive de bunuri, în special electrocasnice. Membrii grupării accesau, mai spun anchetatorii, în mod ilegal conturi pe respectiva platformă pentru a posta anunţurile fictive de vânzare a unor diverse produse. 

Există cel puţin 100 de persoane vătămate, mai susţin anchetatorii, marea lor majoritate fiind cetăţeni germani de la care s-au obţinut, după cum reiese din probatoriul administrat până acum, aproximativ 100.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost aduse la audieri la sediul DIICOT Vâlcea, cu mandat, 21 de persoane. 

La percheziţiile domiciliare şi acţiunea de aducere a suspecţilor pentru audieri au participat şi poliţişti din cadrul SCCO Olt, Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea, Serviciul Acţiuni Speciale Vâlcea, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie Bucureşti.

Ancheta este derulată în continuare de către poliţişti şi procurori.

Vă mai recomandăm şi:

Simbol al Govorei, proaspăt refăcut, distrus de un „dorel” care a tăiat greşit un fag. Momentul, filmat VIDEO

Înjunghiat de faţă cu Poliţia, după ce a fost terorizat minute în şir. Unul dintre suspecţi, arestat pentru tentativă de omor

Mai multe - Râmnicu Vâlcea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite