Minore racolate prin intermediul anunţurilor publicitare, pentru prostituţie în Germania VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii la persoane suspectate de trafic de persoane trafic de minori trafic de droguri şi proxenetism Foto DIICOT
Percheziţii la persoane suspectate de trafic de persoane trafic de minori trafic de droguri şi proxenetism Foto DIICOT

Doi vâlceni, bănuiţi de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri de risc, duşi la audieri la sediul DIICOT, în urma unor percheziţii în Vâlcea şi Dolj, au fost arestaţi preventiv.

Patru percheziţii au avut loc în Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani şi Craiova în urma cărora au fost reţinuţi doi bărbaţi suspectaţi că ar fi racolat patru tinere, pe care le-ar fi obligat să se prostitueze. 

După audierile de la DIICOT, aceştia au ajuns după gratii.

Păcălite prin metoda „Loverboy” 

În cursul acestei săptămâni au avut loc trei percheziţii în Vâlcea şi una în Dolj, organizate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea. 

Operaţiunea avea în vizor doi bărbaţi bănuiţi de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri de risc.

În urma unei anchete a reieşit că în perioada 2018 - 2020, suspecţii în vârstă de 28, respectiv 36 de ani, din Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea, au racolat, prin metoda „Loverboy”, cel puţin patru tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani. Două dintre ele erau minore. 

 

Imagini de la percheziţii:

Fetele au fost „agăţate” prin intermediul unor mesajele postate pe site-urile de anunţuri publicitare, prin care erau căutate tinere pentru saloane de masaj, cu sau fără experienţă. Astfel au picat fetele în capcana suspecţilor. Apoi, le-au lăsat impresia că sunt interesaţi de o viaţă împreună.

Numai că, „după ce le-au convins de bunele lor intenţii, le-au scos la produs”, după cum au recunoscut surse apropiate anchetei. Le-au obligat să se prostitueze atât în ţară cât şi în Germania. 

Unul dintre cei doi bărbaţi este bănuit şi de trafic şi consum de substanţe interzise, se mai arată în comunicatul remis de Poliţia Vâlcea, precum şi de DIICOT.

Aceeaşi sursă a mai precizat că în urma percheziţiilor, din locuinţele suspecţilor au fost confiscate opt telefoane mobile, 10 cartele SIM, două stick-uri de memorie, două grindere, un cântar electronic şi mai multe înscrisuri. 

După audierile de la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv pentru 30 de zile, vineri seara, 19 februarie. 

La percheziţii au mai participat şi poliţişti din alte structuri: Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Serviciul pentru Acţiuni Speciale Vâlcea, dar şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, iar operaţiunea a beneficiat şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Vă mai recomandăm şi:

„Cod roşu”: român arestat în Italia, pentru că a opus rezistenţă carabinierilor cu un ciocan şi o rangă

Trei accidente stranii pe Valea Oltului: morţi, răniţi şi vehicule lovite de stânci sau căzute în râu FOTO VIDEO  

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite