UPDATE VIDEO Regele Mihai a murit. Drapelul naţional şi drapelul regal, arborate în bernă la Castelul Peleş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doliu la Castelul Peleş din Sinaia, reşedinţa de vară a familiei regale FOTO Diana Frîncu
Doliu la Castelul Peleş din Sinaia, reşedinţa de vară a familiei regale FOTO Diana Frîncu

Regele Mihai a murit. Drapelul regal şi drapelul naţional vor fi arborate în bernă, începând de marţi după-amiază, la Castelul Peleş din Sinaia, în semn de doliu, iar în cursul zilei de miercuri va fi deschisă şi o carte de condoleanţe, unde cei care doresc pot aduce un ultim omagiu.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia.

UPDATE ORA 16.00 La Castelul Peleş din Sinaia au început pregătirile pentru funeraliile Regelui Mihai. Administratorii muzeului spun că începând de mâine, miercuri, 6 decembrie, va fi adusă o carte de condoleanţe unde turiştii pot aduce un ultimul omagiu.

STIREA INITIALA

Conform tradiţiei funeraliilor regale, corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus cel puţin pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, dar deocamdată nu se ştie cu exactitate ziua în care se va întâmpla acest lucru.

Daniela Voitescu, şef serviciu relaţii publice al Muzeului Peleş, a declarat că în prezent se aşteaptă veşti de la reprezentanţii Familiei Regale cu privire la organizarea funerariilor Regelui Mihiai.

Regele Mihai a murit. Drapelul naţional şi drapelul regal, arborate în bernă la Castelul Peleş

Regele Mihai a decedat, marţi, 5 decembrie, la ora 13.00, la reşedinţa sa privată din Eleţia.

Ultimele funeralii regale din ţara noastră au avut loc în vara anului trecut, când Regina Ana, soţia Regelui Mihai, a fost condusă pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al Reginei a fost depus pentru o zi la Castelul Peleş. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite