Regele Mihai a murit. Nicolae Dragu, fost primar al Călăraşiului care i-a ridicat statuie Majestăţii Sale: "Era o persoană caldă, modestă, înţeleaptă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai la Călăraşi în 2011 FOTO Adevărul
Regele Mihai la Călăraşi în 2011 FOTO Adevărul

Regele Mihai a murit. Nicolae Dragu, fost primar al Călăraşiului, susţinător al monarhiei şi preşedinte de onoare al Asociaţiei "Amicii Regelui Mihai", filiala Călăraşi, condusă de Ştefan Stoica, a ţinut să-şi arate regretul profund la dispariţia Regelui Mihai.

" Este o pierdere imensă, regretăm profund dispariţia Majestăţii Sale, Regele Mihai. A fost un om de o probitate excepţională, modest, în ciuda faptului că era Rege, apropiat de oameni şi de o mare nobleţe. A fost un mare caracter, un model pentru conducătorii societăţii româneşti, inclusiv pentru politicieni. În Parcul Central din Călăraşi există Aleea Regilor, unde şi Regele Mihai are un bust. Să sperăm că vom accelera lucrurile şi vom crea un bust frumos drept omagiu şi pentru Regina Ana. Dumnezeu să-l odihnească în pace veşnică", a spus Nicolae Dragu.

Fostul primar al Călăraşiului l-a cunoscut personal pe Rege, când în 2009 a fost decorat la Palatul Elisabeta. " Era o persoană caldă, modestă, înţeleaptă. Avea ceva deosebit, era unic, ştia să se apropie de oameni", a mai spus Dragu. De altfel, fostul primar al Călăraşiului a stat cu Regele la masă de 4 ori. “Ştia să discute cu toată lumea, era popular şi nu-ţi transmitea niciun fel de încordare. Era o persoană drăguţă, amabilă şi foarte educată”, a spus Nicolae Dragu.

Aleea Regilor pe malul Borcei

Regele Mihai are statuie la Călăraşi din 9 mai 2011, în Parcul Central de pe malul Borcei. Bustul acestuia pe află alături de cel al Reginei Maria. Tot aici, în 2008 a fost dezvelită statuia ecvestră a lui Carol I. Călăraşiul a devenit astfel singurul oraş din România care ridicase un monument pentru Carol I după cel de-al doilea război mondial.

Iniţiatorul realizării acestor statui, fostul primar Nicolae Dragu, a primit medalia “Regele Mihai I pentru Loialitate”. Ceremonia a avut loc la 10 decembrie 2009 la Palatul Elisabeta.

Bustul Regelui Mihai, cu o înălţime de 1,25 metri a fost realizat în bronz de sculptorul Dumitru Pasima. În semn de preţuire pentru Majestatea Sa, fostul primar Dragu a fost cel care a avut ideea realizării unei statui. „Am dorit să realizăm această statuie la Călăraşi, deoarece pe aici treceau toţi regii României la Cadrilater. Este foarte important să nu uităm istoria noastră. Regele Mihai este un Dumnezeu pentru noi“, declara Nicolae Dragu.

Vă recomandăm şi:

Ultima umilinţă a ultimului rege al României

Replica fostului principe Nicolae pentru Casa Regală şi mama sa: „Iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite