UPDATE Percheziţii la suspecţi de înşelăciune prin metoda „accidentul“. Victimele sunt din Prahova şi alte cinci judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Ploieşti au efectuat miercuri şase percheziţii în mai multe judeţe, vizând persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „accidentul” şi o tâlhărie. Prejudiciul estimat este de 100.000 de lei şi 14.000 de euro.

UPDATE 28 ianuarie, ORA 09.15

Nouă persoane au fost audiate şi ulterior reţinute în urma percheziţiilor de miercuri desfăşurate de poliţiştii din Prahova în Bucureşti şi alte cinci judeţe. Acestea urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

La percheziţii, poliţiştii au găsit telefoane mobile, cartele SIM şi înscrisuri folosite în infracţiunile de înşelaciune.

ORA 09.15

Poliţiştii de investigaţii criminale din Poliţia Ploieşti, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, efectuează miercuri şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Bacău, Tulcea şi Galaţi. Sunt vizate persoane bănuite că ar fi comis înşelăciuni prin metoda „accidentul” şi o tâlhărie.

Din cercetări a reieşit că suspecţii acostau victimele sub pretextul că o persoană apropiată ar fi produs un un accident rutier grav, determinându-le să înmâneze o sumă de bani necesară acoperirii cheltuielilor medicale sau mituirii organelor judiciare.

Infracţiunile ar fi avut loc în perioada iulie - decembrie 2015, în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Suceava, Tulcea şi Galaţi.

Prejudiciul creat prin infracţiunile comise este estimat în acest moment la 100.000 de lei şi 14.000 de euro.

Poliţiştii vor pune în aplicare nouă mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite