Percheziţii la o reţea de traficanţi de droguri. Membrii reţelei foloseau acetonă şi chiar sodă caustică să prepare drogurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Memebrii reţelei cumpărau droguri experimentale din Marea Britanie şi le vindeau apoi pe piaţa din România. Grav este că substanţele sutn foarte periculoase şi erau interzise consumului uman.

UPDATE 13.20. Protrivit anchetatorilor etnobotanicele vândute de membrii reţelei sunt extrem de periculoase. Au cauzat chiat şi decese în Occident. „S-a constatat că produsul de bază al acestor etnobotanice este un compus chimic nou cunoscut sub denumirea de « CHIMNACA » fiind raportat în anul 2015  la nivel european  de către autoritatile germane  ca şi produs psihoactiv nou. Până la acest moment pe teritoriul Germaniei au fost înregistrate  2 decese si 3 internări în stare gravă urmare a consumului acestui produs“.

Procurorii DIICOT au descins în această dimineaţă la zeci de adrese din Braşov, iar 25 de persoane suspectate că făceau trafic de droguri vor fi aduse la audieri.  Memebrii grupării cumpărau substanţe destinate unor experiemnte chimice la care adăugau toluen, acetonă şi chiar sodă caustică. Mai multe persoane care au consumat drogurile finale au ajuns la spital.

„În vederea distribuirii eficiente a substanţelor cu efecte psihoactive liderii grupului infracţional s-au implicat în activităţile de recrutare a persoanelor dispuse să le comercializeze, în special din rândul consumatorilor, reuşind să creeze astfel o reţea având ramificaţii pe raza municipiilor Braşov  şi Codlea. Substanţele psihoactive erau achiziţionate de către membrii grupului infracţional prin intermediul unor site-uri din Marea Britanie destinate experimentelor chimice, produsele fiind comercializate cu specificaţii clare de interdicţie pentru consumul uman. Destinaţia produselor achiziţionate din Marea Britanie era schimbată de către membrii grupului astfel că, în procesul de fabricare al substanţelor,  membrii grupului utilizau  atât  produsul de bază cât şi toluen, acetonă sau sodă caustică. Produsul finit era ulterior era comercializat spre consum cu toate că acesta prezenta un grad ridicat de risc pentru sanatate. În urma consumului acestor canabinoizi sintetici au fost inregistrate numeroase cazuri de internare  în unităţi spitaliceşti a mai multor persoane, în special minori/adolescenţi“, se specifică într-un comunicat dat publicităţii de DIICOT.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite