Copil de 8 ani, imobilizat în scaunul cu rotile, a murit intoxicat cu fum în apartamentul care a luat foc. Tatăl era plecat la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil în vârstă de opt ani, care era imobilizat în scaun cu rotile, a murit marţi dimineaţă într-un incendiu izbucnit într-un bloc din municipiul Ploieşti. Potrivit primelor informaţii, el era singur acasă, tatăl său fiind plecat la biserică.

În ciuda eforturilor depuse de medici, copilul de opt ani a murit
În ciuda eforturilor depuse de medici, copilul de opt ani a murit

Pompierii au fost solicitaţi să intervină după ce vecinii au simţit miros de fum şi au sunat la numărul de urgenţă 112.

„Am fost solicitați să intervenim pentru localizarea și lichidarea unui posibil incendiu care s-ar fi produs într-un apartament din municipiul Ploiești, str. Mihai Eminescu. Imediat, la locul solicitării au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială pentru descarcerare. Odată sosiți la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se confirmă, acesta manifestându-se la mobilierul aflat în una din camerele apartamentului. O persoană a fost găsită în stare de inconștiență, fiind extrasă și predată echipajului SAJ Prahova sosit în sprijin”, se arată într-o informare a ISU Prahova.

Salvatorii au făcut minute în şir manevre de resuscitare copilului de opt ani, aflat în stop cardio-respirator, dar, din păcate, acesta a murit în urma intoxicaţiei cu fum.

Din primele informaţii rezultă că focul a izbucnit la scurt timp după ce tatăl ar fi plecat la biserică, iar copilul era singur acasă. ISU Prahova a descoperit că incendiul a pornit de la o candelă aprinsă.

Vecini şi surse apropiate anchetei au declarat pentru Prahova Economică faptul că băiatul de 8 ani era paralizat şi se deplasa cu ajutorul scaunului rulant şi că tatăl lui a lăsat o candelă aprinsă atunci când a plecat la slujba de Sfântul Gheorghe de la biserică. Deocamdată nimeni nu ştie cum s-au aprins lucrurile din cameră, pentru că geamurile erau închise şi nu se putea produce curent de aer, care să antreneze flacăra de la candelă.

Inspectoratul de Poliţie Prahova a emis un comunicat de presă în care a precizat că în cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere.

„La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe strada Eminescu din municipiu ar avea loc un incendiu la o locuință, fiind posibil ca un copil să se afle în aceasta. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, în imobil fiind găsit un minor de 8 ani, căruia i s-au efectuat manevre de resuscitare, fără rezultat însă, fiind declarat decesul acestuia. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere din culpă”, se arată în informarea de presă.

Reprezentanţii ISU Ploieşti au anunţat că incendiul a fost stins şi nu a fost necesară evacuarea locatarilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite