Trei copii români şi mama lor au murit în apartamentul care a luat foc, la Bologna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un incendiu izbucnit joi noaptea într-un apartament din Via Bertocchi, Bologna, au murit trei copii şi mama lor, toţi cetăţeni români, relatează Ştiri Diaspora. Femeia se numeşte Ştefania Alexandra Nistor şi avea 32 de ani.

foto Facebook
foto Facebook

Joi noaptea, într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc de la marginea oraşului Bologna a fost observat un incendiu. La faţa locului au intervenit pompierii, echipaje ale serviciului de urgenţă 118, ambulanţe, dar şi poliţia. În apartament locuia o româncă, împreună cu cei trei copii ai săi.

Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru cei trei copii, gemenii de aproximativ doi ani şi fratele lor în vârstă de 6 ani fiind descoperiţi morţi.

Ştefania Alexandra Nistor, mama lor, aflată în stare extrem de gravă a fost preluată de ambulanţă pentru a fi transportată la Spitalul Maggiore, dar a decedat pe drum spre unitatea medicală.

„În jurul orei 1.00, un locatar care locuia la etajul 5 a observat că ieșea fum din apartamentul de dedesubt și apoi a dat alarma”, a declarat agentul adjunct de poliție Pierluigi Pinto, manager al secției de poliție Due Torri-San Francesco.

Când pompierii au ajuns la apartamentul care ardea, au găsit o cameră saturată de fum. Ei bănuiesc că intoxicaţia cu fum ar fi putut fi cauza morții femeii de 32 de ani și a celor trei copii mici ai săi. Incendiul nu ar fi fost mare, ci limitat la dormitor, acolo se afla, de fapt, aparatul de încălzire de la care ar fi pornit flăcările.

„Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un sistem electric la care fusese conectat un aparat de încălzire. Acest lucru a dus la un scurtcircuit și, din verificările inițiale efectuate de pompieri, se pare că a fost în întregime accidental. Apartamentul se află sub sechestru, procurorul, dacă va considera necesar, și chiar pompierii vor face investigații suplimentare” – a declarat un purtător de cuvânt.

„Operațiunea de salvare a început cu puțin înainte de ora 1 și s-a încheiat în jurul orei 5” – a spus un pompier italian.

Vecinii româncei de 32 de ani sunt încă în stare de şoc după cele întâmplate. „Este o tragedie” a declarat un bărbat care cunoştea familia de români.

Matteo Lepore, primarul oraşului Bologna, a dat asigurări că este alături de familia victimelor incendiului.

„Îmi exprim durerea profundă şi transmit condoleanţe din partea oraşului pentru această tragedie, care a distrus viaţa unei tinere familii. Aşteptăm să aflăm mai multe informaţii despre cauza incendiului şi identitatea persoanelor implicate, din anchetele aflate în derulare. Gândurile noastre bune se adresează familiei şi celor dragi victimelor” – a transmis primarul oraşului Bologna.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite