Străzi din Boldești Scăeni, invadate de dejecții. Noua rețea de canalizare, nefuncțională

0
Publicat:

Localnicii din zona Balaca a comunei Boldești Scăeni, județul Prahova, se confruntă cu o situație alarmantă: străzile sunt pline de dejecții. Această problemă devine mai acută odată cu venirea ploilor, iar cauza principală este noua rețea de canalizare, care se dovedește a fi nefuncțională.

Străzi pline de dejecții într-o comună din Prahova. FOTO g4media
Străzi pline de dejecții într-o comună din Prahova. FOTO g4media

Primarul comunei, Constantin Bucuroiu, spune că HidroPrahova refuză să preia serviciul de canalizare, ceea ce agravează situația. Oamenii sunt afectați în mod direct: la fiecare ploaie, străzile devin inundate de dejecții, iar mirosul este insuportabil. Pe lângă disconfort, există și factori de risc pentru sănătate.

Această problemă necesită o soluție urgentă, iar autoritățile locale trebuie să găsească o cale de a remedia situația. 

În adresa transmisă în februarie 2024 ne-au anunțat că preluarea se va face integral, atât pentru serviciul de alimentare cu apă, cât și pentru cel de canalizare și epurare, într-o singură etapă. Asta înseamnă, zic eu, că mai avem de așteptat vreo lună. În ceea ce privește deversarea dejecțiilor, bănuiesc că sunt oameni care s-au racordat clandestin la rețeaua nouă. Voi face verificări în acest sens”, a transmis primarul Constantin Bucuroiu, pentru g4media.ro

Vestul Ploieștiului „bubuie“ noaptea. Oamenii au sunat la 112, dar nimeni nu știe ce se întâmplă

Ploieștenii au trăit cu teroare în ultimele luni, în care localnicii sunt deranjați de niște zgomote misterioase, ca de „bombe”, în zona de Vest.

În ultimele seri, mai mulți localnicii au sesizat că seara aud niște zgomote asemănătoare unor explozii în zona de Vest a orașului, potrivit observatorulph.ro.

Oamenii chiar au reclamat această situație la 112, dar Poliția, Jandarmeria sau ISU nu au reușit să afle care este cauza acelor bubuituri.

Miros greu de petrol și gaze în zona Ploieștiului. Oamenii sunt alarmați: „Garda de Mediu mai există în Prahova?“

Locuitorii Ploieștiului și din zonele limitrofe se plâng de mirosuri insuportabile care provin de la rafinăriile din Prahova. Oamenii se tem că sănătatea și chiar viața le sunt puse în pericol. Garda de Mediu a ieșit la control.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite