Vestul Ploieștiului „bubuie“ noaptea. Oamenii au sunat la 112, dar nimeni nu știe ce se întâmplă

0
Publicat:

Ploieștenii au trăit cu teroare săptămâni întregi când ursul Rambo dădea târcoale zonelor locuite, în căutare de hrană. De data aceasta, localnicii sunt deranjați de niște zgomote misterioase, ca de „bombe”, în zona de Vest.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

În ultimele seri, mai mulți localnicii au sesizat că seara aud niște zgomote asemănătoare unor explozii în zona de Vest a orașului, potrivit observatorulph.ro.

Oamenii chiar au reclamat această situație la 112, dar Poliția, Jandarmeria sau ISU nu au reușit să afle care este cauza acelor bubuituri.

Miros greu de petrol și gaze în zona Ploieștiului. Oamenii sunt alarmați: „Garda de Mediu mai există în Prahova?“

Locuitorii Ploieștiului și din zonele limitrofe se plâng de mirosuri insuportabile care provin de la rafinăriile din Prahova. Oamenii se tem că sănătatea și chiar viața le sunt puse în pericol. Garda de Mediu a ieșit la control.

Ploieștiul industrial, noaptea SURSA arhivă
Ploieștiul industrial, noaptea SURSA arhivă

Ploieștieni care locuiesc în zona Mihai Bravu-Sud sunt nevoiți să suporte în fiecare noapte mirosul îngrozitor de produs petrolier, de gaze și alți compuși chimici greu de identificat. Se simte în tot orașul și în localitățile limitrofe, potrivit observatorulph.ro.

Ploieştiul are o istorie bogată în exploatările de gaze și petrol. În 1857 a stabilit o premieră mondială, devenind primul oraş din lume cu rafinărie.

Până pe la 1860, principalii exploatatori de ţiţei fuseseră ţăranii liberi, cunoscuţii fântânari, băieşi sau gropari, denumiri provenind direct din îndeletnicirile lor.

După 1860 însă, când exploatarea „aurului negru” a început să necesite capitaluri tot mai importante, rolul ţăranilor a scăzut în favoarea proprietarilor unor bogate terenuri petrolifere, de regulă în aria judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.

Cea dintâi rafinărie, dotată cu instalaţii moderne, la nivelul epocii, a fost începută, însă, la Ploieşti, în decembrie 1856, de către Teodor Mehedinţeanu, fapt care a dat startul distilării pe cale industrială a ţiţeiului. 

„Fabrica de gaz“ a fraţilor Mehedinţeanu a fost pornită cu echipamente din Germania şi, în acelaşi an, calităţile petrolului lampant obţinut la Ploieşti au făcut ca proprietarii să câştige prin licitaţie concesiunea pe mai mulţi ani a iluminării cu gaz a Bucureştilor.

Resursele de petrol ale României sunt cunoscute şi exploatate încă din perioada Daciei Romane, urme ale „aurului negru“, numit atunci picula, fiind găsite pe ceramica din secolul al II-lea. Din secolul al XIII-lea, petrolul a început să fie cunoscut în Evul Mediu românesc sub numele de păcură, iar ulterior, în epoca modernă şi contemporană a jucat un rol-cheie în dezvoltarea economică a ţării.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite