Situație ciudată la Ploiești: „Afară sunt peste 20 de grade Celsius, iar caloriferele sunt fierbinți”

0
Publicat:

Temperatura în weekendul aceasta a ajuns la valori de vară, deși abia se termină prima lună de primăvară. Chiar dacă mulți români s-au plimbat prin parcuri în pantaloni scurți și tricou, în Ploiești au duduit caloriferele, ca într-o zi de iarnă.

calorifere caldura jpeg

Mai mulți ploieșteni au reclamat faptul că în locuintele celor racordați la sistemul de termoficare, caloriferele sunt fierbinți.

Este cald afară, iar în locuințe ard caloriferele. Stăm cu geamurile deschise. Când a fost criza legată de căldură, ni se spunea că la temperaturi de 13,5 grade Celsius este sistată automat furnizarea de agent termic, în punctele termice. Acum de ce nu se întâmplă asta, că temperatura exterioară este de peste 20 de grade Cesius?”, este întrebarea unui locuitor din zona de Vest a Ploieștiului, venită pe adresa observatorulph.ro

Contactat telefonic, directorul adjunct al Termo Ploiești, Ioan Dobrescu, susține că poate fi sistată furnizarea de agent termic la subsolul fiecărui bloc, prin închiderea unui robinet.

„Administratorii pot opri căldura sau pot să o reducă de la subsolul blocului. În acest moment, Termo Ploiești furnizează agent termic către spitale și școli, motiv pentru care nu poate fi oprit sistemul centralizat de termoficare”, a susținut Ioan Dobrescu, directorul adjunct al Termo Ploiești.

Termo Ploieşti a obţinut licenţa finală pentru furnizarea energiei termice

Societatea Termo Ploieşti a obţinut licenţa pentru furnizarea energiei termice în toamna lui 2023. La începutul lunii septembrie, licenţa provizorie a societăţii Termo Ploieşti a expirat.

Chiar dacă a rămas fără licență, Termo Ploiești a continaut să livreze apă caldă pentru cei peste 100.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, întrucât serviciul nu a fost sistat.

Becheanu a explicat, la acel moment, pentru Agerpres, că Termo Ploieşti are trei licenţe finale - cea de producere energie termică, cea de producere energie electrică şi cea de furnizare energie electrică, iar licenţa provizorie de furnizare a energiei termice a expirat la data de 1 septembrie.

Societatea a fost înfiinţată, în toamna anului trecut, prin hotărâre a Consiliului Local Ploieşti, în contextul crizei apei calde care a durat circa trei luni.

Agentul termic este o problemă la ordinea zilei în Ploiești. În 2022, peste 130.000 de ploieșteni au stat mai bine de o lună fără apă caldă în cea mai călduroasă lună din an, iar autoritățile locale și județene s-au contrat  pe nervii oamenilor.  

Problema apei calde de la Ploiești a început la 1 august 2022, atunci când Termoficare Prahova S.A., societate căreia Consiliul Județean Prahova i-a delegat prin concesiune  serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Ploieşti, a anunțat că va sista alimentarea cu apă caldă. S-a invocate o serie de defecțiuni ale cazanului principal care trebuie reparate de urgență.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite