Sebastian Ghiţă rămâne cu mandatul de arestare. Curtea de Apel Ploieşti a respins solicitarea de anulare a măsurii preventive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat de Prahova, Sebastian Ghiţă, rămâne cu mandatul de arestare în lipsă emis pe numele său de procurorii DNA din Ploieşti. Măsura preventivă a fost cerută la finele anului 2016, când Sebastian Ghiţă a fugit din ţară deşi era cercetat în mai multe dosare de corupţie.

Curtea de Apel Ploieşti a respins, luni, printr-o decizie definitivă cererea fostului deputat prin care solicita instanţei anularea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă la finele anului 2016 la solicitarea procurorilor anticorupţie. Judecătorii ploieşteni au apreciat solicitarea lui Sebastian Ghiţă ca neîntemeiată

Aşadar, fostul deputat nu se poate întoarce în ţară pentru că ar risca să ajungă în spatele gratiilor.

Acesta se află în Serbia din decembrie 2016, unde a fugit atunci când a pierdut alegerile parlamentare şi implicit imunitatea conferită de această funcţie.

El avea şi are în continuare calitatea de inculpat în cinci dosare de corupţie, două dintre ele aflându-se încă în faza de urmărire penală la DNA.

Singurul mandat de arestare valabil emis pe numele său şi reconfirmat luni de instanţă este în dosarul numit generic ”Ponta – Blair”, în care este acuzat că ar fi plătit vizita fostului premier britanic în România pentru a-i face lobby lui Victor Ponta  în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. În schimbul gestului său, Ghiţă a primit un loc eligibil pe listele de parlamentari.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite