Adolescent condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea în bătaie a unei profesoare VIDEO

0
Publicat:

Un adolescent din statul american Iowa a fost condamnat la închisoare pe viață, cu posibilitate de eliberare condiționată după 35 de ani, pentru uciderea în bătaie a unui profesoare de spaniolă, potrivit AP, citată de yahoo.com. Un alt tânăr, complice la fapte, riscă o pedeapsă similară. 

Willard Miller și Jeremy Goodale pledaseră vinovați în aprilie pentru atacul din 2021 asupra  profesoarei de spaniolă Nohema Graber. Femeia, în vârstă de 66 de ani, a fost bătută și ucisă cu o bâtă de baseball, în timp ce se plimba, după-amiaza, într-un parc din Fairfield.

Acțiuni „sinistre și malefice”

Willard Miller și-a primit sentința joi, 6 iulie, după o audiere care a durat mai bine de șapte ore: închisoare pe viață cu posibilitate de eliberare condiționată după 35 de ani.

Judecătorul Shawn Showers, de la Tribunalul Districtual, a considerat că intenția și acțiunile lui Miller au fost „sinistre și malefice”.

Înainte de a fi condamnat, Miller și-a cerut scuze față de familia profesoarei, față de comunitatea din Fairfield, față de poliție și față de propria familie.

Willard Miller în instanță. FOTO captură video Facebook Law & Crime
Willard Miller în instanță. FOTO captură video Facebook Law & Crime

Posibilitatea de eliberare condiționată după 35 de ani este parte a acordului de recunoaștere a vinovăției. Complicele său, Jeremy Goodale, urmează să-și primească pedeapsa ulterior. Procurorii au recomandat în cazul acestuia din urmă o pedeapsă cuprinsă între 25 de ani și închisoare pe viață, cu posibilitatea de eliberare condiționată.

Soțul profesoarei, bolnav de cancer, a făcut depresie și a murit

Rudele profesoarei i-au învinovățit pe Miller și Goodale și pentru moartea recentă a soțului femeii, care suferea de cancer, dar care a neglijat tratamentul pe fondul depresiei sale din cauza crimei.

Goodale a declarat că el și Miller au plănuit crima timp de aproximativ două săptămâni, dar că Miller a inițiat planul și că amândoi au lovit victima, iar apoi i-au ascuns cadavrul.  Miller a recunoscut că a ajutat, dar a negat că a lovit-o pe Graber. Ulterior, amândoi și-au recunoscut vinovăția.

Din cauza vârstei la momentul comiterii faptei, adolescenții nu au fost supuși unei pedepse obligatorii de închisoare pe viață fără eliberare condiționată, așa cum prevede legea în cazul adulților, pentru crimă de gradul întâi.

Miller are acum 17 ani, iar Goodale are 18 ani, potrivit sursei citate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite