Profesoară din Maramureș, înregistrată când o înjură pe ministra Educației de față cu elevii. „O imbecilă, o analfabetă” | AUDIO

0
Publicat:

O profesoară din Maramureș, de la un liceu din Sighetu Marmației, a fost înregistrată în timp ce vorbea în termeni deloc laudativi despre ministra Educației. De altfel, părinții au făcut o sesizare Poliției pentru că același limbaj îl folosește și când se adresează elevilor.

Potrivit imbecilei de ministră pe care o avem, este o imbecilă, este o analfabetă, (...) și sper că o să scăpăm de ea, așa, avem o ministră și cine conduce țara, care în viața ei n-a predat o oră. Nici măcar n-a intrat într-o sală de clasă. Și este ministrul Educației. Vă pot încheia cu două note, potrivit ei”, spune profesoara la clasă.

Fragmentul discursului ei a fost înregistrat și făcut public, însă părinții spun că nu doar referitor la ministră a vorbit astfel.

Elevii sunt jigniți la clasă  FOTO Andreea Vilcovski
Elevii sunt jigniți la clasă FOTO Andreea Vilcovski

Potrivit Ziarul de Maramureș, părinții au făcut o plângere la poliție din cauza felului în care le vorbește elevilor.

Sper că nu ne mai vedem la toamnă că îmi vine să borăsc” sau „Tu ești, în limbajul de argou al pușcăriașilor, o panaramă de om”, sunt doar câteva dintre exemplele pe care părinții le-au dat cu privire la limbajul ei.

Mulți copii sunt în depresie, se simt vinovați față de părinți și ascund notele și mai ales jignirile la care sunt supuși. (...) sună părinții copiilor pe care-i amenință cu corigența, cu repetenția, pentru a-i convinge că acei elevi nu au ce căuta la acest liceu. Jignește (...), batjocorește elevi în fața întregii clase, după care se amuză”, scrie în sesizarea adresată Poliției Municipiului Sighetu Marmației, mai arată aceeași sursă.

FOTO Ziarul de Maramureș
FOTO Ziarul de Maramureș

Mihai Pop, șeful Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, a declarat pentru ziaruldemaramureș.ro că sesizările curg de vreo 5 ani: „Am cerut să se ia măsuri pentru că problemele de acolo sunt de vreo 5 ani. De 5 ani se întâmplă lucruri…”, a spus el.

Cazul unui elev batjocorit la clasă de cadrul didactic a fost transmis ministrului Ligia Deca. Mai mult, din spusele părinților care au pus la dispoziție documentele și înregistrările, copilul a vrut să se sinucidă. „A ajuns copilul să aibă tentativă de suicid. I-a murit și tatăl de COVID și ea l-a terminat psihic”, a spus unul dintre părinți.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite