Primăria Ploiești, bună de plată după ce a ratat mai multe proiecte cu fonduri europene. Ce sumă are de returnat

0
Publicat:

Primăria din Ploiești trebuie să returneze la ADR Sud Muntenia 4,3 milioane de lei pentru că a ratat mai multe proiecte cu fonduri europene. Administrația locală a renunțat, la finalul anului trecut, la implementarea a 20 de proiecte cu finanțare europeană.

Primăria Ploiești. FOTO Arhivă
Primăria Ploiești. FOTO Arhivă

ADR Sud Muntenia nu a fost de acord cu acest lucru, așa că solicită acum 4,3 milioane euro.

Eșecul legat de neimplementarea proiectelor cu fonduri europene, până la data de 31 decembrie 2023, vine la pachet, la Ploiești, cu obligația ca municipalitatea să returneze fondurile aferente documentațiilor elaborate cu bani europeni, potrivit observatorulph.ro

Printre proiectele derulate cu fonduri europene pentru care Prima Ploiești trebuie să dea banii înapoi se numără reabilitări de blocuri și locuințe sociale, reabilitări de străzi și unități de învățământ.

Lucrare de mântuială la un pod din Ploiești, reparat în regim de urgență: „Lucrarea nu corespunde“

În urma unui accident rutier, balustrada podului Mihai Bravu din Ploiești a intrat în reparații în regim de urgență. Lucrarea a costat 25.000 de euro, dar Gospodăria Urbană Ploiești a refuzat plata pe motiv că reparațiile nu corespund normelor în vigoare.

Sursa foto: Observatorul Prahovean
Sursa foto: Observatorul Prahovean

Solicitați să intervină după un accident rutier, angajații companiei Servicii Gospodărire Urbană (SGU) au reparat cum au știut mai bine, potrivit publicației Observatorul Prahovean.

Reprezentanții Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploiești au refuzat, însă, nota de plată, pe motiv că „lucrarea nu corespunde”.

Lucrările solicitate de Primăria Ploiești au venit ca urmare a unui accident rutier petrecut în vară pe podul din cartierul Mihai Bravu, soldat cu distrugerea a două parapete.

SGU precizează că au fost date nu mai puțin de 7.720 de puncte de sudură, valoarea manoperei fiind de 73.337 lei.

RASP Ploiești a considerat că suma cerută de SGU Ploiești este nejustificată și a transmis Primăriei o notă de informare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite