Prefectul din Prahova vrea să candideze la șefia CJ. Virgiliu Nanu, la adresa lui Iulian Dumitrescu: Baronul Lamborghini

0
Publicat:

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, preşedintele organizației județene PSD, a anunţat, joi, că vrea să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean. În timpul unei conferinței de presă Nanu a avut pe pupitru două machete de Bentley şi Lamborghini, mărcile maşinilor conduse de familia fostului șef al CJ Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie şi aflat sub control judiciar, dar pe care PNL Prahova l-a validat pentru a candida la un nou mandat.

Virgiliu Nanu  a afirmat că el conduce „un Duster şi un Logan” Foto: Captură de ecran
Virgiliu Nanu a afirmat că el conduce „un Duster şi un Logan” Foto: Captură de ecran

Preşedintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat că va renunța la funcția de prefect pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, afirmând că ”deja a făcut demersurile necesare pentru a aplica legea, astfel încât să poată să candideze fără niciun fel de problemă”. „Demersurile sunt făcute, probabil săptămâna viitoare sau în maxim două săptămâni o să înceteze mandatul meu de prefect al judeţului Prahova”, a adăugat Nanu, menționând că numele persoanei care l-ar putea înlocui va fi anunțat la momentul respectiv.

Virgiliu Nanu a precizat  pentru News.ro că a depus oficial solicitarea de încetare a mandatului său de prefect. ”Candidatura mea şi a primarului Andrei Volosevici a fost validată în Consiliul Politic Naţional, săptămâna trecută”, a adăugat Nanu.

Întrebat care a fost mesajul pe care a dorit să îl transmită prin folosirea a două machete ale unor autoturisme Bentley şi Lamborghini pe pupitrul la care a vorbit, Nanu a răspuns scurt: ”Baronul Lamborghini”, acestea fiind și mărcile maşinilor conduse de Iulian Dumitrescu şi de soţia acestuia.

Nanu a afirmat că el conduce „un Duster şi un Logan, circul cu mașina românească”. Întrebat dacă nu și-ar dori niște exemplare ca cele din machetă a spus că este un om normal”.

Virgiliu Nanu a spus că de când Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar, nu au avut nicio discuţie.

În cadrul conferinţei de presă, Virgiliu Nanu a afirmat că rețeaua de distibuție de gaze este nefuncțională pe Valea Slănicului, judeţul Prahova, în ciuda promisiunilor președintelui suspendat al CJ Prahova Iulian Dumitrescu.

Virgiliu Nanu a afirmat că în iulie 2023, CJ Prahova a semnat un contract de consultanță de aproape 2,3 milioane de lei cu societatea IVA Communication & Research,  „obiectul contractului fiind furnizarea serviciului de consultanță pentru managmentul execuției necesare implementării de către personalul operatorului economic a obiectivelor și rezultatelor proiectului „înființarea rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova comunele Cocorăștii Misli, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefeștii, Bertea și orașul Slănic”.

Potrivit lui Nanu acționarul unic al acestei firme este „o apropiată a lui Iulian Dumitrescu”, Andreea Simona Vasile, soția lui Ion Vasile, consilier și administrator public, „un reprezentant marcant în structurile PNL”.

Virgiliu Nanu a afirmat că e curios cum vor proceda primarii PNL care au anunţat că îl susțin pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat la CJ Prahova având în vedere că este inculpat pentru luare de mită şi fals.

Mi-e greu să mă pronunț ce vor zice cei de la structura centrală. Dar acei primari care sunt astăzi alături de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean cred că au înţeles că împreună, dacă vor merge, va trebui să-i facă şi campanie. Or, sunt curios cum vor face campanie, având în vedere toate elementele care au apărut în presă vizavi de acea mită despre care se vorbeşte, despre acei bani, 47 de milioane de lei, despre care discutăm. Este o alegere a dânşilor pe care va trebui să şi-o asume”, a afirmat Nanu, întrebat ce părere are că mai mulți primari liberali îl susțin pe Iulian Dumitrescu pentru a candida la un nou mandat la șefia CJ Prahova și ce vor zice liberalii de la structura centrală. 

După cum a relatat Adevărul, pe 22 martie, conducerea PNL Prahova l-a validat pe Iulian Dumitrescu pentru a candida la un nou mandat la șefia CJ, deși acesta este sub control judiciar și cercetat pentru fapte de corupție. În schimb, conducerea de la centru ezita să spună dacă îl mai susține sau dacă vor veni cu alt candidat.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite