Conturile și bunurile lui Iulian Dumitrescu rămân sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul București a respins contestația formulată de Iulian Dumitrescu faţă de măsura sechestrului impusă de procurorii DNA în cadrul anchetei în care este acuzat de fapte de corupţie. 

Dumitrescu a contestat măsurile impuse ca urmare a anchetei FOTO Inquam Photos
Dumitrescu a contestat măsurile impuse ca urmare a anchetei FOTO Inquam Photos

„In dos. 3534/3/2024, a fost respinsă contestația formulată de contestatorul Dumitrescu Iulian impotriva măsurii asiguratorii a sechestrului si a popririi instituite prin ordonanta nr. 123/P/2023 din 01.02.2024 emisă de DNA, ca nefondată”, arată decizia Tribunalului București.

Potrivit hotărârii, Iulian Dumitrescu va trebui și să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 300 de lei. 

Tribunalul București a respins anterior și contestația lui Iulian Dumitrescu privind controlul judiciar impus de instanță. Măsura îi interzice să exercite funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Acuzat de fapte de corupție 

Ca urmare a plasării sub control judiciar, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals în declarații, Iulian Dumitrescu a primit și interdicţia de a-şi exercita funcţia de președinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova pentru o perioadă de 60 de zile.

Măsura a fost impusă în urma unor percheziții la domiciul politicianului. Dumitrescu ar fi cheltuit aproape 600.000 de euro doar într-un an și jumătate pe produse de lux și vacanțe în Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Capri, Mykonos și Nisa, fapt care a atras atenția procurorilor.

Ancheta DNA a arătat neconcordanțe între câștigul obținut de liberal și cheltuielile sale, fiind astfel descoperite sume de bani nedeclarate de politician.

În același dosar mai sunt anchetați sora și cumnatul politicianului, fiind implicați într-o societate comercială care avea contracte cu Consiliul Județean Prahova, condus de Iulian Dumitrescu, și ale cărei acțiuni au fost vândute la preț supraevaluat și în urma întocmirii unor acte false, potrivit DNA.

„În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări:

Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie.

Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a transmis într-o primă reacție Dumitrescu..

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite