Posibilă cauză a incendiului de la Ferma Dacilor, un scurtcircuit. „Rudele patronului au cerut reșouri în camere. Era frig“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au audiat mai mulți angajați ai Fermei Dacilor, dar și rude ale persoanelor decedate. La Poliția orașului Mizil a ajuns și Cornel Dinicu, bărbatul care spunea că este patronul locației, deși numele său nu apare în documentele firmei care administrează pensiunea din Tohani.

incendiu ferma dacilor jpg

Polițiștii din Mizil au început audierile în cazul tragediei de la Tohani la câteva ore după ce incendiul la Ferma Dacilor a fost lichidat. Miercuri, 27.12.2023, în jurul orei 16,00, s-au consemnat primele declarații. În fața polițiștilor a ajuns și Cornel Dinicu, controversatul  omul de afaceri care susținea că el este patronul Fermei Dacilor, deși numele său nu apare în documentele firmei care administrează pensiunea.

Dinicu a venit în fața polițiștilor însoțit de un avocat. Bărbatul i-a rugat pe anchetatori să amâne audierea în cazul său întrucât este în stare de șoc după tot ceea ce s-a întâmplat. Polițiștii au fost de acord și, cel mai probabil, Cornel Dinicu va fi audiat după ce își va conduce pe ultimul drum fiul mort și el în incendiu.

Ce au declarat angajații Fermei Dacilor

Dacă imediat după incendiu au fost mai multe voci care au susținut că focul ar fi fost pus de o mână criminală și chiar a fost evocat un client dat afară din pensiune de către patron pentru că a făcut scandal și el ar fi fost cel care ar fi vrut să se răzbune, această ipoteză pare să nu se confirme.

Un număr de 14 angajați de la Ferma Dacilor urmează să fie audiați de către polițiștii din Mizil.

Surse judiciare spun că primii salariați au confirmat că la Ferma Dacilor erau probleme în ceea ce privește energia electrică, astfel că se conturează tot mai mult ipoteza că tragedia în care au murit opt oameni a fost cauzată de un scurtcircuit, o supraîncărcare a rețelei electrice.

Înainte de incendiu, mai mulți clienți au solicitat să li se schimbe camerele pentru că nu aveau căldură și au fost mutați.... Rudele patronului Cornel Dinicu au cerut reșouri în camere. Era frig", ar fi declarat mai mulți angajați ai pensiunii prahovene, conform surselor citate.

 Complexul turistic prahovean, condus, în fapt, de controversatul om de afaceri Cornel Dinicu, nu avea nici autorizație de securitate la incendiu, nici autorizație de funcționare și a fost ridicată fără autorizație de construire. 

Opt oameni au murit în urma incendiului devastator de la Ferma Dacilor care a izbucnit în cea de-a doua zi de Crăciun.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a anunțat că a preluat coordonarea anchetei deschise de polițiști după incendiu. Infracțiunile vizate sunt de ucidere din culpă şi distrugere.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite