Percheziţii în Prahova, la hoţi de lemne. Suspecţii sunt bănuiţi şi de mai multe furturi din locuinţe şi din magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile vizează hoţii de lemne din comuna Dumbrăveşti. FOTO Adevărul
Percheziţiile vizează hoţii de lemne din comuna Dumbrăveşti. FOTO Adevărul

Poliţiştii prahoveni au organizat joi dimineaţă o razie în comuna prahoveană Dumbrăveşti, în căutarea unor hoţi de lemne, din locuinţe şi din magazine. În vizor sunt şi mai multe persoane din zonă care au comis infracţiuni şi se sustrag executării pedepselor

35 de poliţişti din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, dintre care 9 luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o razie în localitatea Dumbrăveşti, dar şi trei percheziţii domiciliare la locuiţele unor persoane bănuite că ar comite delicte silvice şi infracţiuni de furt din locuinţe şi societăţi comerciale.

Din cercetările efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţişti, s-a stabilit că persoanele în cauză ar tăia fără drept şi ar sustrage arbori din păduri proprietate a statului sau private, iar materialul lemnos ar fi comercializat în mod ilicit.

De asemenea, aceştia ar fi sustras mai multe bunuri din locuinţe de pe raza comunei şi de la puncte de lucru ale unor agenţi economici.

Pe durata raziei, poliţiştii acţionează şi pentru depistarea persoanelor din zonă care au comis infracţiuni sau care au încălcat normele de convieţuire socială, tulburând liniştea şi ordinea publică printr-un comportament violent, precum şi a celor care se sustrag de la cercetări sau de la executarea unor pedepse privative de libertate. Cei în cauză vor fi conduşi la sediul poliţiei în vederea luării măsurilor legale.

Prin activităţile desfăşurate se urmăreşte şi descoperirea şi recuperarea bunurilor care ar proveni din fapte ilicite, precum şi completarea probatoriului cu privire la situaţia infracţională a persoanelor cercetate.

Vă mai recomandăm

Percheziţii la cămătari din Prahova. Bani şi bijuterii, găsite acasă la suspecţi

Percheziţii în Prahova într-un dosar cu un prejudiciu consistent din evaziune şi spălare de bani

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite