Percheziţii la cămătari din Prahova. Bani şi bijuterii, găsite acasă la suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au găsit la percheziţii bani, bijuterii şi telefoane mobile. FOTO captură Poliţia Română
Poliţiştii au găsit la percheziţii bani, bijuterii şi telefoane mobile. FOTO captură Poliţia Română

Poliţiştii din Prahova au efectuat miercuri dimineaţă trei percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de cămătărie, în casele acestora fiind găsiţi bani şi bijuterii. 10 persoane au fost aduse la audieri.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat trei percheziţii, dintre care una în Ploieşti şi două în oraşul Urlaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de cămătărie.

La percheziţii au fost găsite şi ridicate bunuri despre care se bănuieşte că ar fi fost folosite sau ar fi fost obţinute din cămătărie, precum înscrisuri, telefoane mobile, aproximativ 200 de ghiuluri din metal comun şi peste 3.000 de euro.

Cercetările au arătat că, în perioada iunie – octombrie 2015, suspecţii ar fi împrumutat diferite sume de bani către 15 persoane vătămate, cărora le-ar fi perceput dobânzi, deşi nu ar fi fost autorizaţi pentru a desfăşura astfel de activităţi.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 5.000 de euro.

Poliţiştii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, iar persoanele în cauză au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Investigaţii Criminale, pentru audieri.

Vă mai recomandăm

Percheziţii în Prahova într-un dosar cu un prejudiciu consistent din evaziune şi spălare de bani

Raul Petrescu, unul dintre viceprimarii Ploieştiului, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru corupţie

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite