Articol publicitar

Karpatia Pony Show, la a treia ediţie! Festivalul cu ponei şi invitaţi din lumea ecvestră rezervă tuturor, mari şi mici, şi surpriza unui concert la poalele ruinei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karpatia Pony Show

Karpatia Pony Show 2019 continuă tradiţia unui eveniment unic şi spectaculos de Ziua Copilului, care în 2018 a atras peste 8.000 de spectatori de-a lungul celor trei zile destinate nu numai copiilor, familiilor şi pasionaţilor de echitaţie, dar şi tuturor iubitorilor de natură şi frumos.

GALERIE FOTO

La această dată, sărbătoarea ecvestră de pe elegantul Domeniu Cantacuzino din Floreşţi, (Prahova) se va desfăşura în perioada 31 mai - 2 iunie şi, în afara de concursul de călărie şi de alte competiţii inedite, jocuri şi prezentări cu ponei, cai şi câini sau de numeroasele activităţi în aer liber, veţi avea surpriză să asistaţi pentru prima dată la un concert organizat în faţa măreţei ruine a Palatului Cantacuzinocu orchestra din Franţa, invitată anume pentru acest eveniment!

În ceea ce priveşte evenimentul ecvestru, Mihnea Vîrgolici, directorul său, ne promite că “vor creşte semnificativ, ca în fiecare an, numărul de jocuri şi concursuri cu ponei şi cai, iar programul va include multiple lecţii şi antrenamente demonstrative deschise publicului pentru a intra împreună în tainele sporturilor şi jocurilor ecvestre. Vom avea o invitată specială din Franţa, Pascale Audonnet, care va conduce lecţii demonstrative de jocuri şi amuzament călare (equigames şi equifun) - un segment în creştere în ţări cu tradiţie în domeniul echitaţiei, pe care vrem să îl lansăm şi în România.


Vom promova dinamicele probe <<în oglindă>>, provocările de <<working equitation>>, iar cele mai solicitante antrenamente ale sportivilor vor deveni parte din show. Paradele cu ponei sau câini şi spectacolele de acrobaţii ecvestre care au fascinat publicul în ediţiile precedente ale evenimentului revin cu noi atracţii. 

 Concursul Naţional de Probă Completă capătă noi ambiţii din punct de vedere al pregătirii şi nivelului, într-un an în care evenimentul major găzduit în toamnă de Domeniul Cantacuzino, Karpatia Horse Show, este etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo care au loc în 2020. Invitat special din Marea Britanie va fi călăreţul de 4* Spencer Sturmey care va susţine un stagiu de pregatire pentru călăreţi, cât şi lecţii demonstrative pentru public”, precizează Mihnea Virgolici.


 
O altă premieră o reprezintă formatul zilei de deschidere a evenimentului, care devine o propunere desăvârşită pentru un început de week-end plin de farmec. 

Karpatia Pony Show

Astfel, Vineri, 31 mai, accesul la eveniment cuprinde participarea la un program ecvestru cu derulare în a două parte a zilei, iar seara, în faţa ruinei Palatului Cantacuzino, un concert al Orchestrei Musique en Seine, compusă din 50 de tineri muzicieni francezi invitaţi în România cu ocazia sezonului Franco - Român care se desfăşoară în ambele ţări pâna la 15 iulie. Programul orchestrei include opere de George Enescu – ale cărui carieră şi destin sunt strâns legate de familia Cantacuzino - Berlioz, de la naşterea căruia se împlinesc anul acesta 150 de ani, dar şi creaţii contemporane, compuse de un artist român şi de unul francez special pentru această ocazie!

Acest spectacol unic, marchează lansarea  proiectului <<Scena MiculTrianon>>, organizat de Fundaţia Cantacuzino ca un demers suplimentar de a atrage atenţia asupra patrimoniului unic de la Floreşti, precum şi necesităţii consolidării ruinei palatului, De aceea, fondurile adunate din biletele pentru concert şi pentruKarpatia Pony Show, ca şi pentru toate celelalte evenimente organizate pe Domeniu, vor fi consacrate acestui scop.

Karpatia Pony Show

<<Scena Micul Trianon>> îşi propune să deschidă calea către un tip de experienţe  artistice de calitate, într-un cadru cât se poate de adaptat culturii, atât formal, cât şi informal, în care dialogul cu publicul este  menit să creeze o punte permanentă cu patrimoniul cultural şi istoric românesc şi universal, pentru care domeniul este o mărturie vie, în permanentă transformare”.

Concertul se va desfăşura în parteneriat cu Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti, care va fi prezentă, sâmbătă 1 iunie, într-un concert de jazz al grupului Ploieşti Jazz Trio, cu un program gândit pentru familiarizarea tinerilor cu acest gen de muzică.

Programul sportiv al evenimentului Karpatia Pony Show 2019 va cuprinde trei competiţii ecvestre cu ponei şi cai:

  • Concursul pentru Ponei, unde călăreţii vor participa cu ponei de diferite dimensiuni, rase şi vârste şi vor parcurge probe de dresaj, obstacole şi atelaj;
  • Concursul Naţional de Probă Completă (CCN) pentru călăreţi novicişi pre-novici, care include spectaculoasa probă de cross-country şi un stagiu de pregătire pentru evenimentul internaţional Karpatia Horse Show;
  • Concursul de Working Equitation, o disciplină în plin avânt în România, ce cuprinde demonstraţii de îndemânare şi jocuri.
Karpatia Pony Show

Programul va fi completat cu un impresionant show de acrobaţii călare, susţinut de sportivii Cross Country Farm, parade de ponei, demonstraţii cu câini şi alte atracţii, toate menite să creeze o atmosferă de neuitat.


Pe Domeniul Cantacuzino va fi amenajată o amplă zonă de activităţi în aer liber destinată familiilor cu copii, dar şi adulţilor. Aici veţi găsi spaţii de agrement cu ponei, cai şi trăsuri, multiple ateliere creativ-educative pentru copii şi tineri, un Aventura-Parc inedit cu plimbări pe mountain-bike, tiroliană, tir cu arcul sau cu puşti cu aer comprimat, bungee şi alte atracţii.

Karpatia Pony Show


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biletele şi abonamentele achiziţionate în avans de pe site-ul şi de la punctele de vânzare
bilete.ro beneficiază de reduceri de pânăla 75%. Copiii sub 14 ani pot profită de preţuri
preferenţiale, iar accesul le este permis doar însoţiţi de părinţi. 
 
Dacă achiziţionaţi abonamente până îndată de 15 mai pentru cele 3 zile ale evenimentului (31 mai- 2 iunie), preţul este de:
35 de lei pentru un adult;
50 de lei pentru un adult + un copil;
65 de lei pentru un adult + 2 copii;
80 lei pentru un adult şi 3 copii.
 
Preţul unui bilet valabil o singură zi, pentru fiecare din cele 3 zile (vineri - 31 mai, sâmbată – 1 Iunie
Şi duminică – 2 Iunie), achiziţionat până în dată de 15 mai este de:
 
25 lei pentru un adult;
35 lei pentru un adult + 1 copil;
50 lei un adult + 2 copii;

60 lei pentru un adult + 3 copii.

Karpatia Pony Show


 
În zilele de desfăşurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziţiona de la punctele de acces de pe Domeniul Cantacuzino, Floreşti (Prahova), iar preţul este de:
35 lei pentru un adult şi 25 lei pentru un copil.
Politica integrală de acces la eveniment o regăsiţi pe site-ul evenimentuluikarpatiahorse.ro
Detalii şi imagini de la ediţiile anterioare găsiţi pe:
Pagină Webhttp://www.karpatiahorse.ro, pe 
Facebookwww.facebook.com/karpatiapony sau
Instagramwww.instagram.com/karpatia.pony.show
YouTubeKarpatia Pony Show - https://www.youtube.com/channel/UC5tNJ4-KQEGUzo1RbyZj1_g
 
Pentru a intra în atmosfera Karpatia Pony Show, vă invităm să urmăriţi filmul de
prezentare al evenimentului: 

Foto: Ştefan Stoica

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite