Decizie definitivă. Mandatul de arestare emis pe numele patronului complexului Ferma Dacilor, prelungit până la 31 martie

0
0
Publicat:

Magistraţii prahoveni au prelungit mandatul de arest la domiciliu emis pe numele patronului de facto al complexului turistic Ferma Dacilor, distrus parţial de un incendiu în care opt oameni au murit carbonizaţi, în a doua zi de Crăciun.

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor a fost reținut  Foto Inquam Photos  Ovidiu Micsik
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor a fost reținut Foto Inquam Photos Ovidiu Micsik

Decizia este definitivă. Dinicu a obţinut, în schimb, permisiunea de a părăsi în mai multe ocazii locuinţa unde este arestat, pentru a merge la medic.

Tribunalul Prahova a decis, vineri, 1 martie 2024, că omul de afaceri Cornel Dinicu rămâne în arest la domiciliu, magistraţii Tribunalului menţinând astfel decizia Judecătoriei Ploieşti care, în 26 februarie, a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele acestuia în dosarul în care este inculpat pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului Dinicu Cornel de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova.

Mandatul de arestare pe numele lui Dinicu a fost prelungit de sâmbătă, 2 martie, până la 31 martie, inclusiv.

Între timp, Cornel Dinicu a făcut demersuri în justiţie şi a obţinut permisiunea de a părăsi, în mai multe rânduri, domiciliul unde este arestat pentru a merge la medic şi la Serviciul Permise pentru a-şi preschimba permisul de conducere.

Dinicu a susținut mereu că a fost vorba despre o mână criminală și a cerut investigarea cu atenție a acestui caz. „Mâna criminală o vor decide experții. Astăzi se vor lămuri lucrurile în privința panourilor electrice, cât de bine le-am realizat și cât de bine le-am făcut”, a spus Dinicu.

Anchetatorii au date conform cărora patronii Fermei Dacilor au montat de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât trecuseră în acte. Este vorba despre 150 de panouri, în valoare de 15.000 de euro, deși în acte fuseseră menționate doar 23.

Opt oameni au murit după ce Ferma Dacilor, o pensiune din Tohani, județul Prahova, a ars a doua zi de Crăciun, marți dimineață, 26 decembrie 2023.

Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi iubitul acesteia.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite