Avocatul lui Cornel Dinicu susține că a fost amenințat în dosarul „Ferma dacilor”: „Deranjăm la București. Nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului”

0
Publicat:

Avocatul lui Cornel Dinicu a anunțat că se retrage din dosar. Bogdan Aanei a dezvăluit că a primit amenințări și s-au făcut presiuni asupra sa pentru a nu-l mai apăra pe patronul „Fermei dacilor”.

Cornel Dinicu, patronul „Fermei dacilor” FOTO Adevărul
Cornel Dinicu, patronul „Fermei dacilor” FOTO Adevărul

Avocatul a spus că nu știe din partea cui au venit acestea, dar se pare că sunt persoane din Capitală. Aanei a precizat că a dorit să-l reprezinte pe Dinicu și să-ți facă meseria cât mai bine, dar a forțat să facă un pas înapoi.

Din cauza presiunilor care s-au făcut asupra mea și a telefoanelor de amenințare pe care le-am primit de la diverse persoane. Momentan, nu știu. O să verificăm și noi de unde și în ce fel, dar nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului în acest dosar și am decis să mă retrag. Au fost telefoane de amenințare și presiuni puse ca eu să mă retrag din acest dosar.

În acest moment nu știu care sunt motivele, dar am găsit de bun augur să vă spun(...). Chiar am vrut să-mi fac treaba așa cum știu mai bine, însă se pare că de la București deranjăm”, a declarat avocatul, conform Antena 3.

Magistrații amână decizia despre redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Tribunalul Prahova a amânat luni, 22 ianuarie, decizia în dosarul privind redeschiderea de către DNA a urmăririi penale în speţa ce viza modul în care reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au făcut controale la mai multe pensiuni şi crame din judeţ, printre care şi la Ferma Dacilor.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au amânat pronunţarea unei decizii pentru marţi, 23 ianuarie.

Dosarul care are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală", intimaţi fiind fostul prim-adjunct al inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Dumitru Elisei, şi Cristina Chelba, fost inspector de prevenire din cadrul ISU Prahova, a fost înregistrat la Tribunalul Prahova în data de 29 decembrie, la trei zile după incendiul de la Ferma Dacilor soldat cu opt morţi şi doi răniţi.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, la sfârşitul lunii decembrie, că se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme, motiv pentru care foştii şefi de la această instituţie s-au pensionat în urmă cu doi ani, plecând din serviciu "nu cu voia lor".

Fostul inspector-şef de la ISU Prahova Mihai Drăgan şi adjunctul său, Elisei Dumitru, au ieşit la pensie în 2021, după ce au apărut suspiciuni că ar fi trecut cu vederea unele nereguli descoperite la mai multe pensiuni şi crame din Prahova, printre care şi la Ferma Dacilor.

Colonelul Elisei Dumitru Tiberiu a fost vizat de un dosar al DNA, clasat în luna martie 2023, din lipsă de probe.

DNA a investigat posibila implicare în mod direct şi în repetate rânduri a colonelului Elisei Dumitru Tiberiu în activitatea subordonaţilor, în sensul că le-ar fi solicitat acestora să nu amendeze mai mulţi agenţi economici din Prahova pentru abateri pe linia securităţii la incendiu, conform Agerpres.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite