Undă verde pentru proiectul unui spital de stat ultramodern din provincie. Ce județ va fi primul cu două spitale construite de la zero

0
Publicat:

La finalul acestei săptămâni, Ministerul Sănătății a emis avizul de oportunitate pentru proiectul viitorului spital de stat de la Pitești, ce se va construi în oraș și va fi unul dintre cele mai moderne din țara noastră.

Viitorul Spital Pitești va fi gata până la finalul lui 2028 FOTO Primăria Pitești
Viitorul Spital Pitești va fi gata până la finalul lui 2028 FOTO Primăria Pitești

„Proiectul a fost evaluat în această săptămână în vederea emiterii avizul de oportunitate și nu au fost probleme”, a declarat pentru ”Adevărul” Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Concret, proiectul viitorului Spital Pitești va fi un parteneriat între Primăria Pitești, Spitalul Județean și Consiliul Județean Argeș. După emiterea avizului de oportunitate de la Ministerul Sănătății, următorul pas va fi reprezentat de depunerea cererii de finanțare prin PNRR. După aprobarea finanțării, vor urma etapele proiectării și respectiv ale execuției. Conform datelor prezentate în studiul de fezabilitate, partea de execuție ar urma să dureze în total 36 de luni. Dacă proiectul va merge conform graficului, viitorul spital de stat de la Pitești ar putea fi gata în cursul anului 2028.

Argeșul va deveni astfel primul județ din România cu două spitale de stat construite de la zero după Revoluție. Primul spital este cel din orașul Mioveni, spital ce a fost deschis în toamna anului 2019.

Viitorul spital de stat din Pitești va avea o capacitate de 212 de paturi, cu secții numeroase și ambulatoriu integrat: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, laborator anatomie patologică, imagistică și RX, precum și farmacie și cameră de gardă.

„Luni 30 septembrie vom primi avizul scris de la Ministerul Sănătății. Este un proiect esențial pentru sistemul medical din Pitești și din Argeș. O parte dintre secțiile de la Spitalul Județean Argeș vor fi relocate în viitorul spital. Secția de Boli Infecțioase va fi mutată din clădirile vechi în care funcționează de mulți ani în Spitalul Pitești. Va fi mutată și secția de Psihiatrie. Viitorul Spital Pitești va fi unul ultramodern”, spune Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

Conform informațiilor din studiul de fezabilitate, viitorul Spital Pitești va fi alcătuit din două clădiri. O clădire va fi destinată secției de Boli Infecțioase, urmând a avea subsol, parter și etaj, cu o suprafață construită de aproape 1.700 de metri pătrați.

Cea de-a doua clădire va fi destinată celorlalte secții, va avea trei etaje și o suprafață construită de 4.680 metri pătrați.

Viitorul spital va fi construit pe un teren de 4,44 hectare, teren aflat în proprietatea municipiului Pitești. Valoarea totală a proiectului se ridică la 476,9 milioane lei fără TVA.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite