Un elicopter a alimentat la o benzinărie din Curtea de Argeș. „Băiatul de la Peco i-a făcut oare și parbrizul?” VIDEO

0
Publicat:

Situație rar întâlnită la Curtea de Argeș, unde un elicopter a aterizat într-o benzinărie. Pilotul a împins aparatul de zbor până la pompă pentru a alimenta. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.

Cu elicopterul la PECO Captură Video: BIGI/TikTok
Cu elicopterul la PECO Captură Video: BIGI/TikTok

Imagini incredibile au fost filmate miercuri, 3 aprilie, la o benzinărie din Curtea de Argeș. Un elicopter Robinson 44, înmatriculat în Statele Unite, a oprit la o stație PECO.  Asta spre bucuria oamenilor, care s-au strâns în jurul elicopterului pentru a face poze.

Cel mai probabil, aparatul de zbor, cu o autonomie de aproximativ 500 de km, a rămas fără combustibil, iar pilotul a decis să aterizeze la cea mai apropiată benzinărie. Elicopterul a fost împins până la pompă, aparatul de zbor având roți detașabile.

În mod normal, acest tip de elicopter folosește un carburant numit avgas, dar, în caz de urgență, poate fi alimentat și cu benzină auto. Avgas este un combustibil de aviație utilizat în aeronavele cu motoare cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie.

După alimentare, elicopterul a decolat tot din incinta benzinăriei. „Am trecut când era la pompă. Am crezut că nu văd bine”, spune o persoană.

Robinson R44 este un elicopter ușor cu patru locuri produs de Robinson Helicopter Company din 1992. Elicopterul are o cabină închisă cu două rânduri de scaune unul lângă altul pentru un pilot și trei pasageri. R44 dispune de comenzi de zbor asistate hidraulic. Acest tip de elicopter a zburat pentru prima dată la 31 martie 1990, iar primul model a fost vândut la începutul anului 1993, conform Wikipedia.  

„Galben? Cred că era taxi”

Glumele au curs pe rețelele sociale: „Clientul la casier: de 50 de lei la elicopter”, sau „A băgat GPL de 50 de lei, eram acolo!”. Oamenii au fost interesați și de calitatea benzinei: „ A băgat din aia scumpă?

Internauții au vrut să afle dacă a beneficiat și de alte servicii în plus: „Băiatul de la Peco i-a făcut oare și parbrizul?”.

„Galben? Cred că era taxi”, mai spune o persoană, în timp ce altcineva îi răspunde: „E Bolt!”

Nu au lipsit nici comparațiile cu BMW-urile: „Decât un 535 ,mai bine un elicopter, consumă mai puțin sigur”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite