Vitezomanii vor fi monitorizați din aer. Noile elicoptere Black Hawk sunt dotate cu radare ultraperformante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter Black Hawk al Poliției Române, dotat cu un radar performant, va monitoriza șoferii din aer. 

Arhivă: elicopter Black Hawk, folosit în misiuni de salvare - Foto  Profimedia
Arhivă: elicopter Black Hawk, folosit în misiuni de salvare - Foto Profimedia

Poliția Română va folosi un elicopter Black Hawk pentru a monitoriza șoferii care încalcă limitele de viteză sau regulile de circulație, relatează Promotor.  

Din această primavară, piloții Inspectoratului General de Aviație vor survola cele mai aglomerate artere cu ajutorul noului aparat de zbor ultramodern, iar la bord se va afla și un reprezentant al Poliției rutiere. 

Elicopterul face parte din cele șapte intrate în dotarea MAI la finalul anului 2023. Statul român a plătit peste 170 de milioane de euro pe aparatul de zbor, majoritatea banilor, 85%, provenind din fonduri europene. 

Tehnologia de pe el este de ultimă generație. Aceste elicoptere vor fi utilizate pentru supravegherea aeriană a traficului rutier pe principalele artere cu risc rutier, identificate la nivelul României.”, a transmis comisar-șef Bogdan Oproiu, Direcția Rutieră.

Noile elicoptere vor fi utilizate de SMURD în misiuni medicale, de căutare și salvare, inclusiv pe mare, din această vară. 

 „Ca și performanță, este un elicopter foarte bun. Suntem încântați de el. Are o sarcină maximă la decolare de 10.000 de kilograme, o viteză de croazieră de până la 296 de km/oră, deci este un elicopter extraordinar de fâșneț. Putem executa misiuni destul de mari, pe distanțe lungi și pe timp de zbor mai mare”, a declarat lt.cmdr. Ghenadie Frecăuțan, pilot de elicopter Black Hawk, potrivit sursei citate. 

Inclusiv abaterile de pe timpul nopții vor fi înregistrate de radarul cu care este dotat aparatul de zbor, datorită camerei cu termoviziune. În plus, acestea vor fi transmise în timp real echipajelor de la sol, care vor aplica sancțiunile potrivite abaterilor.

Conducătorii auto care depășesc viteza pot primi amenzi cuprinse între 2 și 20 de puncte de amendă, în funcție de gravitatea faptei. Cea mai mică amendă pentru depășirea vitezie este 330 de lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite