Reţetă delicioasă. O altfel de ciocolată caldă, din pudră de roşcove şi lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: azurestandard.com
Foto: azurestandard.com

Beneficiile consumului de cacao sunt indiscutabile, dar şi pudra de roşcove, un apreciat  înlocuitor al acesteia, poate avea virtuţi nutritive demne de luat în seamă, iar în combinaţie cu laptele, să fie sursa unei băuturi dulci şi delicioase, de care nu e cazul să te îngrijorezi când te gândeşti la cântar.

Fitoterapeuţii recomandă pudra de roşcove graţie efectului antialergic, antibacterian, antiseptic, antiviral şi analgezic.  Mai mult, vitaminele A, B, B2, B3 şi D, precum şi pectinele care contribuie la reducerea nivelului colesterolului şi a riscului de dezvoltare a afecţiunilor cardiovasculare îi sporesc calităţile terapeutice. 

Dar indicaţiile nu se rezumă la terapii naturiste, ci se extind în bucătărie, fie şi numai pentru gustul dulceag-plăcut şi valoarea calorică scăzută, care o fac utilă şi preferabilă în obţinerea diverselor budinci, plăcinte sau băuturi.
 

Administratorul site-ului infuziedesanatate.ro, Elena Badea, recomandă folosirea pudrei de roşcove pentru prepararea unei altfel de ciocolate calde.

Nu doar că nu mai necesită adăugare de zahăr - pudra de roşcove este considerată un aditiv sănătos, dar conferă, odată cu savoarea garantată, şi energia de care ai nevoie, din când în când, pe parcursul zilei. 

În plus are efect antioxidant şi o serie de alte beneficii.  

"Am folosit pudra de roşcove şi pentru copii, în amestec cu lapte cald. Are un gust asemănator ciocolatei calde, preferata lor. Este o modalitate plăcută de a consuma pudra de roşcove. Pudra de roşcove îmbunătăţeşte digestia, este un antioxidant extraordinar, un antibacterian, are efecte antialergice, proprietăţi expectorante, un înlocuitor eficient al cafelei (deci indicat celor care au hipertensiune pentru ca nu conţine cofeină). Este sursă de fibre insolubile, de calciu şi fosfor. Este un îndulcitor natural”, explică, pentru „Adevărul“, Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro

Preparatul, consumat călduţ, poate fi folosi şi în tratarea răcelilor comune (desigur, la indicaţia unui medic), tocmai datorită amintitului efect de bun expectorant pe care-l are pudra de roşcove.
 

Ciocolata caldă preparată astfel are o cantitate sporită de calciu, graţie aportului conferit de pudra de roşcove în comparaţie cu ciocolata caldă preparată cu cacao. 

200 grame de pudră de roşcove ar putea asigura întregul necesar zilnic de calciu al organismului. Desigur, nu trebuie să exagerăm în detrimentul unei alimentaţii echilibrate. 

Tot din pudra de roşcove putem obţine şi o băutură asemănătoare cafelei, fără efect de creştere a tensiunii arteriale, preparând-o, la ibric, identic reţetei cafelei clasice (sau măcar înlocuind o parte din cantitatea de cafea cu pudră de roşcove).

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un proiect imobiliar controversat schimbă regulile de realizare a planului urbanistic. Detaliul care a contat

Pădurea Trivale, vânată de rechinii imobiliari. „Specialiştii Primăriei Piteşti au cedat în faţa lor”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite