Pedeapsa minoră primită de jandarmul care a condus kilometri beat mort. Serbase Ziua Femeii cu un pet mare de bere

0
Publicat:

Tribunalul Militar București a dat zilele trecute verdictul în dosarul întocmit pe numele unui jandarm din Pitești care în urmă cu un an, la 8 martie 2023, a condus câțiva kilometri deși băuse doi litri și jumătate de bere.

Bărbatul consumase 2,5 litri de bere FOTO arhiva Adevărul
Bărbatul consumase 2,5 litri de bere FOTO arhiva Adevărul

În urmă cu un an, în seara zilei de 8 martie 2023, un echipaj de poliție a văzut cum o mașină a încălcat marcajul longitudinal format din linie dublă continuă de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din apropierea hypermarketului Auchan-Jumbo din Pitești. În plus, respectivul autoturism nu mergea drept, motiv pentru care polițiștii l-au oprit rapid în parcarea respectivului supermarket.

La volan se afla un jandarm care mirosea puternic a alcool. La testarea cu aparatul alcooltest, a fost indicată o alcoolemie de 0,43 mg/l în aerul expirat. Senin și calm, jandarmul le-a spus polițiștilor că a consumat doi litri și jumătate de bere înainte să se suie la volan și a refuzat să semneze procesul verbal întocmit de către polițiști.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Argeș, unde i s-au prelevat două probe de sânge. Și cele două probe au scos la iveală următoarele niveluri ale alcoolemiei: 1,17 grame la mie în sânge și de 0,96 grame la mie în sânge.

Trimis în judecată după nouă luni, jandarmul care fusese prins băut a recunoscut fapta.

De ce l-au iertat judecătorii

„Având în vedere alcoolemia redusă, instanţa constată că infracţiunea săvârşită prezintă pericol social concret scăzut, relevat de împrejurările comiterii acesteia, astfel cum au fost analizate mai sus, relaţiile sociale referitoare la siguranța circulaţiei pe drumurile publice fiind evident nesocotite de inculpat, însă alte elemente sau circumstanțe care să conducă la creșterea periculozității acesteia nu se identifică. În privința atitudinii procesuale, instanța apreciază totuși că inculpatul a manifestat sinceritate și regret în ceea ce privește infracțiunea săvârșită, aspect care denotă un potențial criminogen scăzut al acestuia, apreciindu-se că probabilitatea ca acesta să recidiveze în conduita infracțională este redusă”, au spus judecătorii Tribunalului Militar București la proces.

Drept urmare, magistrații l-au condamnat pe jandarm la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În plus, jandarmul trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. Iar în cazul în care pe perioada termenului de supraveghere va mai conduce băut, pedeapsa va fi schimbată într-un an de închisoare cu executare.

Hotărârea Tribunalului Militar București poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite