Pedeapsa blândă dată de magistrați unui șofer care a lovit cu pumnii și picioarele un altul și apoi a fugit

0
Publicat:

Magistrații Judecătoriei Pitești au dat dovadă de clemență în această lună în dosarul unui șofer foarte violent care, în urmă cu peste un an, a bătut un alt șofer și apoi a fugit.

Sentința Judecătoriei Pitești poate fi atacată cu apel FOTO Denis Grigorescu
Sentința Judecătoriei Pitești poate fi atacată cu apel FOTO Denis Grigorescu

În urmă cu câteva zile, magistrații Judecătoriei Pitești au dat sentința în primă instanță în cazul unui incident foarte grav petrecut pe data de 5 februarie 2022 într-un sens giratoriu aflat la mai puțin de un kilometru de centrul Piteștiului, când un șofer extrem de agresiv a lovit cu pumnii și picioarele un alt șofer.

Judecătorii din Pitești l-au condamnat pe șoferul agresiv la nouă luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, plus 60 de zile de muncă în folosul comunității. Hotărârea instanței poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Motivarea acestei sentințe foarte blânde, deși este vorba de un caz grav, este halucinantă.

„Cu privire la persoana inculpatului, instanţa reţine că acesta a colaborat cu organele judiciare, recunoscând comiterea faptelor şi solicitând ca judecata cauzei să se efectueze potrivit procedurii simplificate. Se va avea în vedere că inculpatul are un loc de muncă și se află la primul contact cu legea penală”, precizează magistrații de la Judecătoria Pitești.

Asta deși pe parcursul aceleiași sentințe aceiași judecători au scris negru pe alb că șoferul violent a dat dovadă de „o agresivitate ieşită din comun şi o nesocotire totală a regulilor de convieţuire socială, dar și a regulilor ce trebuie respectate de către participanții la trafic”.

Filmul incidentului

Pe 5 februarie 2022, în jurul prânzului și într-o zonă cu trafic intens, șoferul agresiv, deranjat de modul în care un alt șofer aflat în fața sa a efectuat o manevră, a început să îl claxoneze și să îl înjure. După ce mașinile au trecut de un sens giratoriu, șoferul aflat în față a oprit automobilul pentru a lăsa mai mulți pietoni să traverseze. După câteva secunde, șoferul agresiv a accelerat, a trecut pe banda a doua și apoi a oprit mașina în fața șoferului-victimă. Extrem de nervos, șoferul agresiv a coborât din mașină și l-a lovit pe celălalt șofer cu genunchiul în burtă, în coaste, după care i-a dat un pumn în cap. Agresorul s-a potolit numai după ce mai mulți șoferi aflați în trafic i-au spus să înceteze cu violențele.

Șoferul agresiv s-a suit înapoi în mașină, unde se aflau soția și copilul său în vârstă de doi ani, și a fugit de la locul incidentului. Numai că mai mulți martori i-au fotografiat numărul de înmatriculare al mașinii. Un echipaj al Poliției Pitești l-a prins în scurt timp, șoferul violent, fiind însă reținut doar pentru 24 de ore, după care a fost lăsat în libertate. Șoferul bătut nu s-a constituit parte civilă la proces.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite