Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările vor începe la finalul lunii iunie FOTO: YouTube/ Cristina YO7JYL
Lucrările vor începe la finalul lunii iunie FOTO: YouTube/ Cristina YO7JYL

Şantierul tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti este deja pregătit. Pe YouTube a fost publicată o spectaculoasă filmare de pe acest sector, în care este surprins o parte din viitorul traseu, precum şi şantierul, amplasat în comuna argeşeană Merişani.

Filmarea, realizată cu o dronă, a fost postată la finalul acestei săptămâni pe YouTube pe contul „Cristina YO7JYL”, aparţinând unei tinere pasionate de infrastructură, radioamatorism şi drumeţii.

În filmare se pot vedea deja traseul marcat pe mai mulţi kilometri, ca şi zeci de utilaje. „Lucrările vor începe efectiv spre sfârşitul lunii iunie, după obţinerea autorizaţiei de construcţie”, precizează autoarea filmării.

Tronsonul cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti va fi între Curtea de Argeş şi Piteşti. Firma italiană Astaldi, cea care va executa lucrarea, a început deja din aprilie organizarea de şantier şi lucrările pregătitoare intrării în şantier. Staţiile de beton şi asfalt au fost deja instalate.

Pe 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind compania italiană Astaldi SpA. Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani care vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Traseul începe la Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la centura municipiului Piteşti.

Vă mai recomandăm şi:

Autostrada Sibiu-Piteşti, întârziată de indolenţa unor primari şi birocraţie

Au fost aduse utilajele pentru tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Când încep lucrările

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite