Au fost aduse utilajele pentru tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Când încep lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
utilaje tronson 5 autostrada sibiu pitesti

De aproape o săptămână, în satul Vîlcelele din comuna argeşeană Merişani au fost aduse primele utilaje ce vor lucra la construcţia tronsonului cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Satul unde au fost aduse deja câteva zeci de utilaje se află la 16 kilometri de Piteşti. Tronsonul cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti va fi între Curtea de Argeş şi Piteşti. Firma italiană Astaldi, cea care va executa lucrarea, a început deja de mai multe săptămâni organizarea de şantier şi lucrările pregătitoare intrării în şantier. Staţiile de beton şi asfalt au fost deja instalate.

La începutul lunii aprilie, Mariana Ioniţă, directorul CNAIR, a vizitat amplasamentul viitorului tronson cinci din autostrada Sibiu-Piteşti, prilej cu care a anunţat şi când vor începe lucrările la acest tronson (Curtea de Argeş-Piteşti).

Conform directoarei Mariana Ioniţă, lucrările la tronsonul cinci vor începe cel târziu la începutul lunii iunie.

Pe 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind compania italiană Astaldi SpA. Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani care vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Traseul începe la Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la centura Piteştiului.

Vă mai recomandăm şi:

Autostrada Sibiu-Piteşti, întârziată de indolenţa unor primari şi birocraţie

Directorul CNAIR a anunţat când vor începe lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite