Misiune de rutină devenită periculoasă. Recividistul cu BMW X6 care a lovit doi poliţişti îşi aşteaptă sentinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi poliţişti au avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO: IPJ Argeş
Cei doi poliţişti au avut nevoie de îngrijiri medicale FOTO: IPJ Argeş

La începutul lunii septembrie, la Judecătoria Piteşti va fi primul termen în procesul unui bărbat de 34 de ani, cu un cazier foarte bogat, va fi judecat pentru că în primăvara acestui an a lovit intenţionat cu un bolid doi poliţişti care îl opriseră pentru un control în trafic. Bărbatul nu avea permis de conducere şi cu câteva săptămâni înainte de a lovi poliţiştii fusese condamnat la închisoare pentru că tâlhărise un cetăţean polonez.

Ion Stoian va fi judecat pentru ultraj şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Şi, având în vedere că este recidivist şi că a lovit doi poliţişti, acesta riscă să stea mai mulţi ani la închisoare.

”Adevărul” a intrat în posesia rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi vă prezintă detalii în premieră din acest caz. 

Cum s-au derulat faptele

Conform procurorilor, pe 24 aprilie a.c., un echipaj al Poliţiei din comuna argeşeană Poiana Lacului a oprit în trafic, în zona târgului organizat cu ocazia sărbătorilor pascale, un autoturism BMW X6 condus de către Ion Stoian. În maşină se mai aflau concubina şoferului şi trei minori.

Din maşina de poliţie, oprită pe aceeaşi bandă de circulaţie cu autoturismul condus de către recidivist, a coborât un agent de poliţie care s-a legitimat şi i-a solicitat lui Ion Stoian să îi prezinte documentele la control.

În acel moment, fără a-i adresa vreun cuvânt agentului de poliţie, Ion Stoian a început să tragă dreapta de volan, mergând o distanţă scurtă înapoi, pentru a repoziţiona autoturismul cu partea din faţă spre stânga, timp în care agentul îi spunea să stea. Ion Stoian a ignorat solicitarea poliţistului, a demarat, moment în care l-a lovit cu roata stânga faţă pe poliţist, la nivelul piciorului drept.

După plecarea inculpatului de la faţa locului, cu ocazia vizionării filmărilor s-a constatat că poliţistul lovit acuza dureri la nivelul piciorului şi, la un moment dat s-a aşezat pe jos, comunicându-i colegului său că a fost atins cu roata în zona piciorului.

Între timp, din autospeciala poliţiei coborâse un al doilea agent de poliţie care, la momentul în care Ion Stoian a demarat, se afla pe axul drumului, mergând către autoturismul condus de către suspect.

Având în vedere că autospeciala poliţiei îi bloca sensul de mers, Ion Stoian a intrat pe contrasens pentru a o ocoli, îndreptându-se direct către al doilea poliţist, astfel încât acesta a fost nevoit să se ferească, fiind atins cu partea dreaptă a autoturismului condus de către Stoian în zona mâinii stângi. Al doilea poliţist a precizat că impactul nu a fost puternic datorită manevrelor sale de evitare, Ion Stoian neîncercând să îl ocolească în niciun fel.

Fiind audiat, Ion Stoian a declarat că nu l-a atins cu roata pe primul agent de poliţie, iar cu referire la al doilea poliţist, a precizat că nu l-a văzut deloc la faţa locului, astfel încât nu avea cum să îl lovească, aflând abia ulterior, de la cumnatul său, că acesta s-a aflat acolo.

Declaraţia lui Ion Stoian a fost însă contrazisă de filmările realizate cu body-cam-ul din dotare de către primul poliţist, observându-se că, la momentul demarării, şoferul recidivist privea drept înainte, în direcţia în care se afla al doilea poliţist.

Unul dintre poliţiştii loviţi s-a constituit parte civilă la procesul ce va începe în luna septembrie la Judecătoria Piteşti.

Condamnat pentru tâlhărie cu trei săptămâni înainte de a lovi poliţiştii

La scurt timp, după verificările efectuate, poliţiştii au descoperit că Ion Stoian avea permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile şi conducea ilegal bolidul BMW X6 cu care i-a lovit. Mai mult, Stoian avea un cazier bogat, având la activ zeci de furturi şi tâlhării comise în România şi în vestul Europei, infracţiuni pentru care primise mai multe condamnări în ţară şi peste hotare.

Ion Stoian a fost reţinut ulterior pentru 30 de zile, infracţiunile fiind cu atât mai grave cu cât acesta era recidivist. El a încercat să se sustragă de la urmărirea penală, prezentându-se la sediul organelor de poliţie abia după câteva zile după ce i-a lovit pe cei doi poliţişti.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de a îi lovi pe cei doi poliţişti, pe 7 aprilie a.c., Ion Stoian fusese condamnat de către Judecătoria Piteşti la trei ani de închisoare cu executare pentru tâlhărirea cu violenţă a unui cetăţean polonez. El a făcut apel, iar pe 26 septembrie Curtea de Apel Piteşti va da sentinţa definitivă în acest dosar.

Vă mai recomandăm şi: 

Poliţişti bătuţi de mulţime fiindcă au cerut unui bărbat să poarte mască. Agresorii nu vor face închisoare 

Ce pedepse au primit femeile care au bătut un poliţist şi au făcut praf o autospecială a Poliţiei

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite