Poliţişti bătuţi de mulţime fiindcă au cerut unui bărbat să poarte mască. Agresorii nu vor face închisoare

0
0
Vasluianul băut s-a opus reţinerii FOTO captură video
Vasluianul băut s-a opus reţinerii FOTO captură video

Patru bărbaţi care au lovit trei poliţişti locali au fost condamnaţi la pedepse minore cu închisoarea, cu suspendarea executării, deşi au fost judecaţi pentru fapte grave, precum ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Curtea de Apel Iaşi a pronunţat verdictul definitiv în cazul celor patru indivizi care în 2021 au făcut un scandal monstru în Piaţa Centrală din Bârlad, în ajunul Crăciunului, şi au agresat trei poliţişti locali. 

Scandalagii primiseră pedepse cu executare cuprinse între un an şi două luni şi doi ani şi două luni, dar acum acestea au fost suspendate sub supraveghere, ceea ce înseamnă că niciunul nu va face închisoare.

Gheorghiţă Nistor, cel de la care a pornit scandalul pentru că a refuzat să poarte mască de protecţie, a primit 2 ani şi 2 luni închisoare pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. La pedeapsă s-a adăugat şi un rest dintr-o condamnare anterioară, de 9 luni de închisoare pentru distrugere.

Viorel Butnaru, din Bârlad, a fost condamnat pentru cinci fapte (trei de ultraj, una pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi una pentru lipsire de libertate în mod ilegal), iar prin contopire a rezultat o pedeapsă de 1 an şi 2 luni. Eduard Marian Trufea, tot din Bârlad, a primit pentru trei fapte de ultraj, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi lipsire de libertate în mod illegal, 2 ani şi 5 luni de închisoare.

Jan Petrişor Chiriac, din comuna Băcani, a fost condamnat la 1 an şi 5 luni cu executare pentru două fapte de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar Alex Petrişor Chiriac, din aceeaşi localitate, a primit 1 an şi 2 luni.  

Îmbrânciţi şi loviţi

Pe 24 decembrie 2020, când Piaţa Centrală din Bârlad era extrem de aglomerată, un tânăr care nu purta mască a fost oprit de doi poliţişti locali, care tocmai explicau unor cetăţeni că este obligatoriu să se poarte masca de protecţie, la acel moment fiind instituită starea de alertă.

scandalagiu Vaslui FOTO captura video 1

Un poliţist local s-a ales cu arcada spartă după ce a fost lovit cu capul în faţă FOTO captură video

Când l-au văzut, poliţiştii locali au încercat să-l oprească pentru a-l atenţiona că nu poartă mască şi pentru a-l legitima. Numai că bărbatul, care, din spusele martorilor era şi băut bine, s-a opus. În momentul în care poliţiştii au încercat să-l convingă să se legitimeze, acesta i-a tras un cap în faţă unuia dintre oamenii legii şi a fugit.

A fost urmărit de poliţişti, iar în zona din spatele Pieţei Centrale a fost prins şi s-a încercat încătuşarea lui încă odată. Tânărul s-a opus, iar în acele momente, mai multe persoane din mulţimea care se adunase au început să îi agreseze pe poliţiştii locali, care au chemat în ajutor încă un echipaj. S-a creat o busculadă, iar un poliţist local a fost umplut de sânge după ce şi el a fost lovit cu capul în faţă.

scandalagiu Vaslui FOTO captura video 3

Bărbatul a fost în cele din urmă reţinut FOTO captură video

Scandalul a luat o şi mai mare amploare după ce o parte din cei care asistau la această scenă s-au solidarizat cu scandalagiul. Poliţiştii locali au fost luaţi efectiv pe sus, îmbrânciţi şi atacaţi.  Agresorii au fugit imediat după terminarea scandalului, dar au fost ulterior identificaţi şi trimişi în judecată.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Comuna din Vaslui unde preotul şi sătenii se roagă să vină ploaia. „Poate ne aude Dumnezeu şi pe noi“

Poliţişti din Vaslui, bătuţi când încercau să aplaneze un conflict. Agresorii, dispersaţi cu spray lacrimogen

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite