Cum a ajuns un poliţist să fie strâns de gât de un şofer nervos. Ce daune cere victima

0
0
Agresorul riscă până la 10 ani de închisoare FOTO: arhiva Adevărul
Agresorul riscă până la 10 ani de închisoare FOTO: arhiva Adevărul

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au trimis în judecată un bărbat care a strâns de gât un poliţist la începutul anului după ce acesta din urmă îl oprise în trafic pentru mai multe abateri.

Procesul va începe în luna septembrie la Judecătoria Piteşti. Conform anchetatorilor, doi poliţişti din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Piteşti au observat în dimineaţa zilei de 24 ianuarie a.c. un autoturism ce a ieşit de pe o alee, nerespectând semnificaţia indicatorului Obligatoriu la dreapta. De asemenea, autoturismul a încălcat marcajul longitudinal continuu şi a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

Cei doi agenţi de poliţie au oprit regulamentar autoturismul. Numai că şoferul maşinii a devenit foarte irascibil, fiind indignat că a fost oprit şi a început să îi înjure şi să îi ameninţe pe cei doi poliţişti. Şoferul nervos a refuzat de mai multe ori să se legitimeze. La un moment dat, după ce a refuzat să fie legitimat, şoferul a încercat să îl împingă pe unul dintre poliţişti pentru a se sui din nou în maşină şi a fugi de la faţa locului.

Pentru a îl împiedica pe şofer să părăsească locaţia, deoarece se impunea stabilirea identităţii acestuia, unul dintre agenţii de poliţie l-a împins uşor cu mâna pe inculpat pentru a nu pleca cu autoturismul. În acel moment, şoferul a devenit şi mai agresiv şi l-a strâns puternic cu ambele mâini de gât pe agentul de poliţie, zgâriindu-l de mai multe ori pe gât. Ca urmare a agresiunii, poliţistul atacat a avut nevoie de aproape o săptămână de îngrijiri medicale, suferind mai multe leziuni traumatice, confirm raportului de constatare medico-legală depus la dosar.

La scurt timp după ce şoferul agresiv l-a strâns de gât pe poliţist, la faţa locului a fost chemat încă un echipaj de poliţie. În cele din urmă, şoferul s-a calmat. La audieri, şoferul nu a recunoscut comiterea faptei, negând că l-ar fi strâns de gât pe poliţist şi afirmând că doar s-ar fi sprijinit de agentul de poliţie, deoarece se dezechilibrase.

După cum spun procurorii, versiunea prezentată de către şoferul-inculpat a fost contrazisă clar de celelalte mijloace de probă, inclusiv de către martori.

Mai trebuie precizat că poliţistul strâns de gât s-a constituit parte civilă pe parcursul urmăririi penale cu suma de 10.000 de lei.

Şoferul agresiv a fost cercetat în libertate după ce l-a strâns de gât pe poliţist, măsură controlului judiciar fiind aplicată doar pentru şapte zile şi fiind ulterior revocată de către Judecătoria Piteşti.

Conform Codului Penal, lovirea sau orice acte de violenţă, precum şi vătămarea corporală săvârşite împotriva împotriva unui magistrat, poliţist sau jandarm ori alt militar se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 10 ani.

Vă mai recomandăm şi:

Poliţist lovit de o maşină. Şoferul a refuzat să oprească, dar a fost prins 

Poliţişti din Vaslui, bătuţi când încercau să aplaneze un conflict. Agresorii, dispersaţi cu spray lacrimogen

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite