Interlopii „Titoaşcă“ şi „Parfum“, arestaţi pentru 30 de zile după ce au bătut şi biciuit un muncitor şi i-au turnat ulei de maşină în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Alexandru, zis ”Titoaşcă”, este unul dintre cei mai temuţi interlopi din Piteşti FOTO: ziarulargesul.ro
Cornel Alexandru, zis ”Titoaşcă”, este unul dintre cei mai temuţi interlopi din Piteşti FOTO: ziarulargesul.ro

Magistraţii Judecătoriei Piteşti au decis ca „Titoaşcă“ şi „Parfum“, doi dintre cei mai temuţi interlopi din Argeş, să fie plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile după ce aceştia au bătut şi biciuit mai multe ore un muncitor din Bucureşti pe care îl tocmiseră pentru o lucrare şi care a refuzat să vină.

Cornel Alexandru, zis ”Titoaşcă”, şi Adrian Ioniţă Baronescu, zis ”Parfum”, sunt acuzaţi de procurori de lipsire de libertate, loviri şi şantaj. Conform anchetatorilor, cei doi au dus un bărbat de 43 de ani din Bucureşti într-o gospodărie din comuna Bradu, acolo unde l-au bătut, l-au stropit cu ulei de maşină şi l-au biciuit timp de mai multe ore. Agresiunile au fost surprinse de camerele de supraveghere montate în curtea lui Parfum, acolo unde s-a petrecut totul.

Conform plângerii depuse la dosarul aflat pe rol, bărbatul, care se ocupă cu lucrări de amenjări interioare a fost luat pe sus, pe 13 octombrie, de Adrian Ioniţă Baronescu din Piteşti, zis ”Parfum”, şi Adrian Ionuţ Popescu, de 21 de ani, din comuna Vedea. A fost dus la Bradu, acolo unde Parfum îşi ridică o vilă şi unde victima mai lucrase cu ceva timp în urmă. La vremea respectivă, deşi lucrarea fusese tocmită pe 1.500 de lei, muncitorul nu şi-a primit suma, în schimbul muncii lui fiind plătit cu două parfumuri contrafăcute. Tocmai de aceea, atunci când a fost chemat să mai lucreze ceva, a refuzat. Ca să-i dea o lecţie, fostul său client l-a dus în curtea sa. După ce au ajuns acolo, Baronescu i-a dat o plamă peste ceafă muncitorului şi l-a sunat pe ”Titoaşcă”, spunîndu-i că l-a găsit pe „zugrav“. Acesta din urmă a venit rapid şi a trecut la intimidări. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum ”Titoaşcă” gesticulază, se repede la muncitor şi, la un moment dat, îi toarnă în cap ulei de maşină. Cearta continuă, omul încearcă să-l convingă pe Parfum, cel care l-a luat de pe stradă, să-l lase să plece, însă, în loc să-i dea drumul, acesta începe să-l lovească cu un bici. Lovit, umilit şi ameninţat, în cele din urmă, lucrătorul acceptă condiţiile agresorilor şi le promite că va merge a doua zi să execute lucrarea. De acolo, s-a sus însă direct la Poliţia Municipiului Piteşti şi a făcut plângere împotriva atacatorilor. Pe lîngă imaginile depuse la dosar, oamenii legii mai au şi mărturia lui Popescu, martor la cele petrecute. Victima a avut nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale.

„Titoaşcă“ mai avea un rest de pedeapsă de 738 de zile de executat

”Titoaşcă” este recidivist, el fiind eliberat condiţionat după ce în anul 2011 a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri. A fost eliberat condiţionat, acesta avînd un rest de pedeapsă de executat, de 738 zile. În aceste condiţii, dacă va fi condamnat, Titoaşcă va trebui să execute, alăturat pedepsei ce o va primi, şi cele 738 de zile din vechea condamnare.

Avocatul celor doi, Alexandru Radu a declarat că atât Titoaşcă, cât şi Parfum au recunoscut acuzaţiile de lovire însă nu şi pe cele de şantaj şi lipsire de libertate, care, spun ei, ar fi o exagerare a victimei. Avocatul susţine că faptele nu se confirmă, între clienţii lui şi cel care a depus plîngerea existînd, de fapt, un conflict comercial.

”Titoaşcă” are antecedente penale. În 2008 a bătut un taximetrist care a refuzat sa-l plimbe cu maşina şi în mai 2009 a lovit cu ranga, într-o frizerie, un campion naţional la judo.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite