Închisoare pentru răzbunare. Un bărbat a dat foc intenționat casei unchiului său. Victima a fost salvată de un vecin

0
Publicat:

Un bărbat din Argeș, care nu se înțelegea cu unchiul său, s-a răzbunat pe el dându-i foc la locuință. Victima a fost salvată de un vecin, care a pătruns înăuntrul locuinței și a scos-o afară în siguranță.

A dat foc intenționat la casă Foto: Arhivă Adevărul
A dat foc intenționat la casă Foto: Arhivă Adevărul

Nepotul victimei a fost condamnat de Judecătoria Costești din Argeș, pe 29 februarie 2024, la doi ani de închisoare cu executare pentru distrugere. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Încercând să se răzbune pe unchiul său, pe care nu-l avea la suflet, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, aflat sub influența alcoolului, a dat foc unei sticle cu gaz pe prispa casei de lemn din comuna Stolnici (Argeș).

Incidentul a avut loc în noaptea zilei de 20 aprilie 2023. Focul s-a extins rapid şi a distrus în totalitate locuinţa persoanei vătămate.

Inculpatul i-a pus în pericol viața unchiului său, pentru că în momentul izbucnirii incendiului acesta dormea în imobil. A fost salvat în extremis de un vecin, care l-a văzut pe geamul locuinței că se afla în interior, motiv pentru care a pătruns în casă și l-a scos afară.

Pentru stingerea incendiului au intervenit două echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș. Casa, care era construită din lemn, a ars aproape în totalitate, incendiul fiind lichidat abia după câteva ore.

A doua zi, nepotul victimei a venit la gospodăria sa și a recunoscut că a dat foc locuinței. Pe parcursul cercetărilor, acesta a cooperat cu anchetatorii. Recent, instanța l-a condamnat la închisoare cu executare.

„Instanţa are în vedere că infracţiunea săvârşită de inculpat, prin specificul ei, a fost de natură să pună în pericol viaţa persoanei vătămate, precum şi bunurile şi viaţa persoanelor care locuiau în apropiere, mai ales în contextul în care fapta a fost săvârşită în timpul nopţii, când vigilenţa persoanei vătămate era redusă, iar posibilitatea ca fapta să fie observată de alte persoane şi ca acestea să îşi asigure paza şi protecţia bunurilor scade”, se arată în dosarul Judecătoriei Costești.

Bărbatul se află în arest preventiv, pentru că a recidivat, fiind judecat pentru o altă faptă de distrugere.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite