Cât îi va costa distracția cu petarde pe tinerii care au dat foc unui mall din Cluj

0
Publicat:

Circa 220.000 de euro vor trebui să plătească tinerii care au aruncat petarde într-un depozit al Iulius Mall din Cluj-Napoca, provocând un incendiu. În plus, vor fi asistați judiciar timp de 6 luni. 

Incendiul la Iulius Mall a izbucnit din cauza unor petarde. FOTO: ISU Cluj
Incendiul la Iulius Mall a izbucnit din cauza unor petarde. FOTO: ISU Cluj

Judecătoria Cluj-Napoca a decis, în cazul celor doi tineri vinovați de provocarea incendiului de la Iulius Mall, din decembrie anul trecut, condamnarea la măsura educativă a asistării zilnice pentru 6 luni, urmarea unui curs de formare profesională și interdicția de a comunica unul cu celălalt, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, relatează Monitorul de Cluj.

În plus, tinerii trebuie să plătească, solidar cu mamele lor, 1,1 milioane de lei către compania Auchan, al cărui depozit l-au incendiat. Decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Cei doi tineri au fost arestați la domiciliu din 14 decembrie, până la data pronunțării instanței, în 1 martie.

Și-au recunoscut faptele

Ei au recunoscut în fața judecătorilor că nu au vrut să provoace un incendiu, ci doar să se distreze.

Ca urmare, instanţa a constatat că inculpaţii au comis infracţiunea cu intenţie indirectă, căci au prevăzut posibilitatea ca acele produse inflamabile – carton, paleţi – să se aprindă de la artificiile cu flacără, scântei pe care le aruncau către ele şi au acceptat această urmare”, a arătat instanța în motivarea deciziei, potrivit portaljust.ro.

În urma icendiului, 150 de metri pătrați din fațada exterioară a centrului comercial au fost degradați, zece geamuri de tâmplărie PVC și două uși au fost distruse. De asemenea, s-au degradat reflectoarele de pe fațadă, gardul împrejmuitor din proximitatea incendiului și o mașină unde o parte din plastice s-au topit.

Ce s-a întâmplat

Poliția Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că, sâmbătă, 9 decembrie 2023, în jurul orei 18.50, la depozitul supermarketului Auchat din Iulius Mall, a izbucnit un incendiu.

La fața locului, pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit pentru lichidarea incendiului, stabilind, din primele verificări, că acesta ar fi fost provocat”, au susținut reprezentanții Poliției Cluj.

Polițiștii au identificat doi tineri care ar fi aruncat petarde în zona depozitului. S-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de distrugere.

Ce spune Iulius Mall

Reprezentanții complexului comercial au transmis un comunicat de presă în care au precizat:

În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg. Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat.”

În comunicat se mai arată că au fost implementate toate măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii.

Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului”, au mai precizat aceștia.

În comunicat se mai arată că Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite