Incendiu devastator într-o gospodărie din Argeș. 50 de iepuri au murit

0
Publicat:

O gospodărie din localitatea argeşeană Lacurile a fost distrusă de flăcări, în noaptea de marţi spre miercuri, în incendiu murind 50 de iepuri.

50 de iepuri au murit în incendiu
50 de iepuri au murit în incendiu

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, la faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Curtea de Argeş şi Punctul de lucru Tigveni. La sosirea echipajelor, flăcările cuprinseseră un adăpost de animale şi o casă aflată în imediata apropiere.

Timp de mai bine de două ore, pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru protejarea locuinţelor din gospodăriile învecinate. La momentul ajungerii forţelor de intervenţie ardeau generalizat o casă, o anexă şi un fânar, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. S-a reuşit salvarea unei capre şi a unui ied, însă, din păcate, aproximativ 50 de iepuri au fost surprinşi în incendiu”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş, citat de Agerpres.

Risc de a se extinde la alte gospodării

Conform aceleiaşi surse, flăcările violente riscau să se extindă la gospodăriile din vecinătate, pompierii acţionând pentru protecţia acestora.

Echipajul SMURD de prim ajutor calificat a monitorizat o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 31 de ani, care prezenta atac de panică. În urma monitorizării, nu a fost necesar transportul la spital”, au mai anunţat reprezentanţii ISU Argeş.

Din primele verificări a rezultat că incendiul a avut drept cauză probabilă o defecţiune a reţelei electrice.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite