România modernizează Armata Republicii Moldova. I-a donat un lot de echipamente individuale de protecție

0
Publicat:

R.Moldova a primit un lot de echipamente individuale de protecție, între care căști de protecție, veste antiglonț și vehicule de teren din partea României. A fost recepționat în cadrul unui eveniment desfășurat la Chișinău, la care a participat și ministrul Apărării de la București, Angel Tîlvar.

România a donat lotul în timpul vizitei ministrului Apărării la Chișinău. FOTO: Army.md
România a donat lotul în timpul vizitei ministrului Apărării la Chișinău. FOTO: Army.md

 Ministrul Apărării de la Chișinău, Anatolie Nosatîi, a mulțumit partenerilor români, declarând că acest sprijin este foarte important în contextul consolidării capacităților de apărare ale Republicii Moldova. 

,,În realizarea obiectivului de a avea o armată modernă, profesionistă, bine echipată, capabilă să ofere securitate cetățenilor, acest ajutor este și mai semnificativ și apreciat. În acest context, mulțumim partenerilor noștri din România care ne oferă, în mod constant, asistență materializată nu doar prin sprijin logistic, dar și prin expertiză, instruire și învățământ militar de calitate”, a declarat oficialul din Republica Moldova.

La rândul său, ministrul Apărării de la București, Angel Tîlvăr, a reiterat că România va continua să contribuie la modernizarea Armatei Naționale a țării vecine. 

„Suntem gata să oferim asistență de specialitate și sprijin Armatei Naționale a Republicii Moldova în multiple domenii. Recenta donație de echipamente individuale de protecție balistică și autoturisme de teren reprezintă un exemplu concret al preocupărilor noastre de a contribui la asigurarea resurselor necesare dotării militarilor Armatei Naționale. Aceste donații fac parte dintr-un efort continuu al României, prin Ministerul Apărării Naționale de sprijinire a Republicii Moldova, în domeniul înzestrării armatei cu echipamente moderne”, a menționat Angel Tîlvăr.

,,România, unul din cei mai fermi susținători”

Omologul său moldovean a ținut să sublinieze că ,,România a fost, este și va rămâne unul din cei mai fermi susținători ai țării noastre. Prietenii din România și-au reconfirmat, în repetate rânduri, angajamentul pentru intensificarea cooperării pe palierul securității și apărării cu țara noastră”.

De asemenea, acesta a mulțumit României și pentru susținerea parcursului european al țării sale.

„Parteneriatul strategic pentru integrare europeană dintre Republica Moldova și România se resimte și mai profund la Chișinău, dar și în cadrul organizațiilor internaționale, acolo unde România, inclusiv în persoana dumneavoastră, domnule ministru Angel Tîlvăr, susține prin mesaje și acțiuni ferme Republica Moldova și Armata Națională”, a mai spus ministrul Nosatîi.

Angel Tâlvăr se află luni într-o vizită oficială în Republica Moldova, primind invitația de la  Anatolie Nosatîi. 

Cei doi au discutat despre situația de securitate regională, dar și aspecte legate de relațiile de cooperare bilaterală în domeniul apărării. 

 Totodată, reprezentanții Ministerului Apărării din cadrul statului vecin anunță că cei doi miniștri au abordat ,,conlucrarea eficientă în cadrul reuniunilor comisiei mixte moldo-române, desfășurate anual la nivel de instituții de apărare, stadiul cooperării în domeniul comunicării strategice, contracarării știrilor false, fortificarea apărării cibernetice și a instruirii, dar și creșterii rezilienței la provocările actuale de securitate.

Părțile s-au referit și la importanța expertizei oferite de specialiști din subdiviziunile Ministerului Apărării Naționale colegilor din Ministerul Apărării al Republicii Moldova în elaborarea documentelor strategice necesare pentru funcționarea eficientă a sistemului de apărare și securitate națională”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite