FOTO VIDEO Pericol de explozie în Piteşti: O ţeavă de gaze s-a fisurat în cartierul Găvana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto : ARHIVĂ
Foto : ARHIVĂ

Pericol de explozie, vineri după-amiază, la Piteşti. O ţeavă de gaze s-a fisurat, ceea ce a produs panică în rândul oamenilor care locuiesc în blocurile din cartierul Găvana, acolo unde s-a produs incidentul.

Un bărbat care trecea întâmplător prin zona unui punct termic din cartierul Găvana a auzit un zgomot ciudat, ca un fâsâit. Când s-a apropiat a fost izbit de un miros puternic de gaze. Omul şi-a dat seama imediat că o ţeavă de gaze s-a fisurat şi a alertat autorităţile. Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Poliţie şi firma de distribuţie a gazelor naturale au ajuns la faţa locului. Între timp, zeci de oameni s-au adunat ca la urs, iar alţii priveau înfricoşaţi de la geamurile apartamentelor. ”Mi-e frică. Mă uit şi eu să văd dacă repară repede. S-au întâmplat atâtea explozii că mă gândesc la ce este mai rău. E de ajuns să arunce cinvea o ţigară şi să fie purtată de vânt că atunci am arde toţi.”, spunea una dintre femei. O altă persoană aflată la balconul unui apartament spunea : ” Aşa suntem noi, românii, ne uităm când pericolul este aproape în loc să plecăm cât mai departe sau să încercăm să ajutăm.”

Conducta de gaze alimentează blocurile din împrejurime şi, de asemenea, punctul termic , dar, care încă nu a fost inaugurat, ceea ce înseamnă că proprietarii celor 15 blocuri ce vor fi racordate la acesta, nu au de suferit. ”Respectivul punct termic va fi pus în funcţiune începând cu data de 15 mai. Ca urmare, toţi locuitorii din zonă au apă caldă pentru că incidentul nu afectează încălzirea apei”., a declarat Sorin Apostoliceanu, purtător de cuvânt al SC. Termo Calor Piteşti. Fisurarea conductei este inexplicabilă in opinia reprezentanţilor autorităţilor, cu atât mai mult cu cât atât conducta fusesera reabilitate de curând. După circa două ore, avaria a fost rezolvată, iar oamenii au intrat liniştiţi în case.

                        

PiteştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite