FOTO VIDEO Ministrul Dan Şova promite că din 2015 se va începe construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu, iar DN 73 va fi reabilitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Dan Şova, la Curtea de Argeş                  Foto: Laurenţiu Ionescu
Ministrul Dan Şova, la Curtea de Argeş                  Foto: Laurenţiu Ionescu

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, vineri, la Curtea de Argeş, că în 2015 vor începe lucrările la autostrada Piteşti-Sibiu. De asemenea, de săptămâna viitoare, a spus că intră în reabilitare DN 73, ceea ce înseamnă că toţi cei care vor merge la munte, la Braşov, nu vor mai fi nevoiţi, peste doi ani, când vor fi finalizate lucrările, să ocolească gropile din asfalt.

Venit în vizită, în Argeş, Dan Şova a spus că singurul studiu de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost făcut în bătaie de joc  în anul 2008. Acum, situaţia s-a schimbat şi chiar vor începe lucrările în 2015.”Nicio guvernare, începând cu 1 ianuarie 2007 nu a băgat acest proiect la finanţare. Nu a fost băgat pentru a fi finanţat din europene. Singurul lucru care s-a făcut a fost în 2008, un studiu de fezabilitate, în bătaie de joc, care de altfel a fost respins de către comisia europeană. Nu s-a făcut niciodată nimic pentru acest tronson Sibiu – Piteşti. În anul 2013 am obţinut finanţare pentru studiul de fezabilitate şi au fost alocaţi 28 de milioane de , cu un termen de realizare de 24 de luni. Noi am propus termen pentru studiul de fezabilitate, 12 luni. Înainte se făceau studiile de fezabilitate în birou, pe genunchi, din pix. Astăzi nu se mai pot face aşa pentru că, acum, comisia europeană impune ca studiul de fezabilitate să fie însoţit de studii geo, studii hidro şi de descărcarea arheologică. Şi la Sibiu-Piteşti, toate aceste operaţiuni vor trebui realizate. În 2015 vor începe lucrările pe două tronsoane şi anume Piteşti-Curtea de Argeş şi Sibiu-Boiţa şi se vor termina până în 2017, iar centrul autostrăzii, între Curtea de Argeş şi Boiţa va fi finalizat până în 2019.”, a declarat ministrul Transporturilor.

image image

Vestea bună vine şi pentru cei care tranzitează DN 73 Piteşti-Braşov. Drumul  va fi reabilitat chiar începând de săptămâna viitoare. ”DN 73 are, în acest moment, finanţarea asigurată de la buget. Lucrările încep săptămâna viitoare. Perioada de reabilitate va dura, probabil, doi ani de zile, dar pe toţi cei 116 kilometri, cât are de la Piteşti până la Braşov. ”, a spus Dan Şova. Întrebat de ce îi este amintit numele în stenogramele din dosarul deputatului Cătălin Rădulescu, acuzat de fapte de corupţie, Dan Şova a spus: ”Le-am citit şi eu, pentru că mi se par amuzante. În stenograme spune aşa, că domnul Cătălin Rădulescu vorbeşte la telefon cu cineva spunându-i ”Sunt cu Dan Şova aici, care e la tribună şi vorbeşte.” Eu am aflat din ziar faptul că domnul Rădulescu ar avea o firmă de construcţii. La mine, personal, nu a venit niciodată domnul Rădulescu cu vreo problemă de drumuri sau orice altceva şi se poate verifica.”, a menţionat ministrul Şova.

Mai în glumă, mai în serios, Dan Şova a spus că se bucură pentru situaţia creată la Bucureşti, din cauza noilor garnituri de metrou, cumpărate cu aproape 100 de milioane de , ce nu pot fi puse pentru moment pe şine pentru că sunt mai late faţă de peroane. ”Acum vreţi să-l critic pe domnul Berceanu, că dânsul le-a cumpărat...Nu, nu cred că este de vină un ministru. De 1 mai, corpul de control a fost la Metrorex să lămurească situaţia şi luni voi primi raportul inegral. Înţeleg că sunt 10 staţii unde va trebui ajustat peronul. Vreau să ştiu cât ne costă ajustarea şi cine e de vină ca să imputăm cheltuielile. Mă bucur că a apărut treaba asta. Şi eu trebuie să organizez o licitaţie de vagoanme de metrou şi acum voi fi foarte atent.”, a declarat ministrul Şova.

image

                        

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite