De ce nu-l poate pedepsi Justiţia pe un individ care a tăiat o femeie, pe faţă şi pe mâini, cu cuţitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Agresiunile asupra femeilor rămân deseori nepedepsite pentru că multe dintre victime îşi retrag plângerile formulate împotriva agresorilor. Un astfel de caz şocant s-a finalizat cu încetarea procesului penal faţă de un bărbat de 35 de ani din oraşul Teiuş, judeţul Alba.

Bărbatul a mai avut probleme penale, în 2011 fiind arestat preventiv sub acuzaţia de viol. În urmă cu circa un an de zile, Aurel A. a decis să se răzbune pe concubina sa pentru că aceasta nu a mai dorit să continue relaţia cu el. 

Femeia a luat decizia de a se despărţi de acesta, în urma unei agresiuni fizice comise de către asupra ei, în luna ianuarie 2021. Bărbatul nu s-a resemnat cu despărţirea şi a continuat să o contacteze. Pe data de 7 mai 2021 a convins-o pe victimă să meargă la domiciliul lui din oraşul Teiuş.

Pentru că, iniţial, a fost refuzat, Aurel A. i-a spus că va merge în Sebeş şi „va băga cuţitul în fratele ei”, considerând că din cauza acestuia nu mai doreşte continuarea relaţiei. Un incident între bărbat şi fratele victimei a avut loc în seara respectivă, iar, în final, femeia a fost de acord să se deplaseze în Teiuş, după ce, în prealabil, îi fusese sustras telefonul mobil.

”Pe drum, între staţiile de carburanţi (...), persoana vătămată a reuşit să îşi recupereze telefonul mobil, moment în care inculpatul s-a enervat, a scos din buzunar un cuţit şi i-a aplicat o tăietură în zona feţei şi patru tăieturi cu cuţitul în zona antebraţului stâng şi în zona palmei drepte. De frică, femeia i-a restituit telefonul mobil şi şi-a continuat deplasarea cu acesta, până în staţia de carburant (...), de unde inculpatul a solicitat telefonic un taxi, care i-a transportat până în oraşul Teiuş. 

Când au intrat în locuinţa inculpatului, acesta i-a dat telefonul mobil pentru ca aceasta să îi sune pe membrii familiei sale şi a-i anunţa că este bine, după care i-a adus apă pentru a se spăla de petele de sânge. I-a solicitat inculpatului să o lase să meargă la WC-ul din curtea locuinţei, şi, profitând de neatenţia acestuia, a alergat spre sediul Poliţiei Oraşului Teiuş, care se afla în apropiere. Când a ajuns pe scări şi a observat că sediul era închis, bărbatul a ajuns-o din urmă şi a convins-o să îl însoţească în locuinţa lui, trăgând-o de mână”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

În acea noapte, de frică, femeia a rămas la louinţa agresorului, ia a doua zi a revenit cu un taxi la domiciliul său din Sebeş. Femeia a depus plângere la poliţie şi apoi a mers la Serviciul de Medicină Legală Alba, unde i-a fost eliberat un certificat medical care a atestat că are nevoie de 8 - 9  zile de îngrijiri medicale. De asemenea, a solicitat un ordin de protecţie, care a fost admis de instanţa de jduecată. Aurel A. a fost obligat să nu se apropie la mai puţin de 100 de metri de victima sa şi de fratele femeii pe o perioadă de trei luni.

Dosarul penal a avansat astfel încât, în martie 2022 bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe. Fapte se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. Surpriza a venit la primul termen al procesului, în 20 iunie 2022. Victima a anunţat că îşi retrage plângerea formulată împotriva bărbatului, astfel încât instanţa nu a avut decât să constate încetarea procesului penal. 

Vă mai recomandăm:

 

Tăurile din Roşia Montană şi rolul lor în exploatarea aurului. Cum au apărut micile lacuri artificiale FOTO

 

Un gheţar celebru în România se topeşte în ritm accelerat. Cercetător: „Într-un an s-a pierdut gheaţă cât în 10 ani“ VIDEO

 

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite