Dirijorul Tiberiu Oprea revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești

0
Publicat:

Filarmonica Pitești organizează joi, 1 septembrie, un concert simfonic cu pagini muzicale de popularitate. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Pitești revine, după un an de zile, Tiberiu Oprea.

Dirijorul Tiberiu Oprea. FOTO tnobconstanta.ro
Dirijorul Tiberiu Oprea. FOTO tnobconstanta.ro

Este vorba despre un program special, în care melomanii pot asculta, printre altele, Verdi – Uvertura „Nabucco”, Offenbach – Uvertura „Orfeu în infern”, Shostakovici – „Valsul nr. 2”, Borodin – „Dansuri polovtiene” și Bizet – „Carmen”.

Cofondator al Filarmonicii Pitești

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, dar și absolvent al cursurilor de master.

În prezent, Tiberiu Oprea este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Concertul este programat de la ora 19, în sala „Simfonia”. Intrarea este liberă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite