Cum se prepară salata de cuşcuş cu rodie şi piept de pui. Ineditul preparat e simplu de gătit şi poate fi pe gustul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salata se prepară în aproximativ 30 de minute FOTO: totuldespremame.ro
Salata se prepară în aproximativ 30 de minute FOTO: totuldespremame.ro

O reţetă inedită şi simplu de preparat, salata de cuşcuş cu rodie şi piept de pui va fi cu siguranţă pe gustul celor mari şi mici. În materialul de mai jos, vă prezentăm ingredientele de care aveţi nevoie pentru prepararea acestei salate şi modul cum se găteşte.

Pentru a pregăti cu salată de cuşcuş cu rodie şi pui pentru patru persoane aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 300 grame cuşcuş, 2 rodii, 2 cepe roşii, 100 grame pătrunjel, 1 avocado, 4 roşii, o lămâie, piper, sare, 250 grame piept de pui, oţet balsamic şi ulei de măsline.

Primul pas este acela de a pune cuşcuşul într-un castron şi de a îl acoperi cu 600 ml de apă fierbinte. Acoperiţi vasul cu o farfurie şi lăsaţi-l deoparte pe masă.

Puneţi pieptul de pui la grătar la foc mic. Între timp, spălaţi cele două cepe roşii şi tăiaţi-le mărunt. Spălaţi apoi roşiile şi tăiaţi-le în feliuţe. Următorii paşi sunt aceia de a scoate sâmburii de la rodie şi de a spăla şi tăia mărunt pătrunjelul.

Luaţi pieptul de pui de la grătar după ce s-a rumenit, lăsaţi-l câteva minute să se răcească şi tăiaţi-l cubuleţe.

Puneţi după aceea într-un bol seminţele de rodie, toate legumele, pieptul de pui tăiat cubuleţe şi adăugaţi zeama de la lămâie, plus piper şi sare după gust. Puneţi-le peste cuşcuşul hidratat şi stropiţi amestecul cu ulei de măsline şi oţet balsamic. Amestecaţi uşor după aceea timp de 3-4 minute.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite