Cinci bărbaţi din Argeș au ajuns la spital după ce ar fi folosit o substanţă chimică pentru spălarea oilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 57 de ani, de la o fermă din localitatea argeşeană Moşoaia, au ajuns sâmbătă la spital, după ce s-ar fi intoxicat în urma spălării ovinelor cu o substanţă chimică folosită pentru combaterea scabiei.

foto mână cu branulă
Foto: Shutterstock

Totodată, poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat decesul a peste 50 de ovine.

„La data de 15 iunie, în jurul orei 12,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o fermă de animale din localitatea Moşoaia, mai multe persoane acuză stare de rău, după ce ar fi folosit o substanţă chimică pentru spălarea ovinelor”, precizează IPJ Argeş.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş şi Biroului pentru Protecţia Animalelor.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 57 de ani, s-ar fi intoxicat în urma spălării ovinelor cu o substanţă chimică folosită pentru combaterea scabiei.

Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital.

Cercetările continuă, la faţa locului fiind prezente şi echipaje specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, fiind solicitat, de asemenea, şi sprijinul reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş. 

Acest caz nu este unul izolat, anul trecut, în brăila, doi fermieri au ucis 86 de oi după ce le-au spălat într-o substanță contra scabiei, în doză dublă față de cea recomandată.

Concret, în acest caz, cei doi fermieri au vrut să le trateze contra scabiei prin îmbăiere cu Diazinol, o soluție specială împotriva parazitului care provoacă această boală. Doar că, la scurt timp după ce a început operațiunea, oile care au fost spălate au început să moară. În total, au decedat 86 de exemplare, potrivit Obiectiv Vocea Brăilei. După ce au realizat că animalele mor din cauza tratamentului, cei doi fermieri au încetat să le mai spele cu subtanța respectivă. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite