Ce au stabilit anchetatorii în cazul primarului din Argeş care a dat foc primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Marin, primarul comunei Beleţi-Negreşti, este în arest de aproape două luni FOTO. ziarulargesul.ro
Mihai Marin, primarul comunei Beleţi-Negreşti, este în arest de aproape două luni FOTO. ziarulargesul.ro

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au finalizat cercetările în dosarul penal întocmit pe numele lui Mihai Marin, primarul comunei argeşene Beleţi-Negreşti,acuzat că a dat foc primăriei cu aproape două luni în urmă.

Aflat în arest din 16 decembrie 2021, Mihai Marin este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violare a sediului profesional, distrugere şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Din cercetările efectuate de către poliţişti în săptămânile de după incendierea clădirii, inclusiv din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, primarul de la Beleţi-Negreşti ar fi pătruns în clădirea administrativă a Primăriei, unde ar fi incendiat mai multe încăperi şi înscrisuri.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de trimitere în judecată. Surse judiciare au declarat pentru ”Adevărul” că procesul în acest dosar va începe în această primăvară.

Pe 7 ianuarie a.c., primarul Mihai Marin a cerut la Judecătoria Topoloveni înlocuirea înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura preventivă a controlului judiciar. Judecătorii i-au respins cererea, stabilind prelungirea arestului preventiv până pe 14 februarie a.c. Primarul a contestat decizia, iar în 11 ianuarie a.c. magistraţii Tribunalului Argeş i-au respins definitiv contestaţia. 

Focul pus de către primarul de la Beleţi-Negreşti în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021 a distrus clădirea instituţiei, precum şi arhiva aflată într-o clădire alăturată, în care se aflau documentele contabile ale administraţiei.

Primăria Beleţi-Negreşti fusese vizată, în perioada 2-10 decembrie 2021, de un control al Instituţiei Prefectului - Argeş. Inspectorii Prefecturii Argeş au declarat la câteva zile după incendiu că în cadrul instituţiei au fost constatate unele probleme ”nu foarte grave”, însă şi existenţa unor conflicte între primar şi secretara Primăriei.

După ce a dat foc Primăriei Beleţi-Negreşti, primarul Mihai Marin a fugit şi a avut două posibile tentative de suicid.

În noaptea de 13 spre 14 decembrie, primarul de la Beleţi-Negreşti a intrat cu maşina într-un parapet de beton, într-o curbă de pe DN 66 - Defileul Jiului. A fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru îngrijiri medicale, însă a dispărut şi de acolo, fără încuviinţarea medicilor. A fost găsit în apele râului Argeş, o noapte mai târziu, în stare de hipotermie. A fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, de unde a fost externat după o zi.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primăria condusă de edilul găsit în râul Argeş fusese controlată de Prefectură chiar înainte de incendiu

Primarul găsit în apele râului Argeş, a cărui primărie a ars luni, a fost reţinut pentru distrugere prin incendiere şi distrugerea de înscrisuri


 

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri