Primăria unei comune din Argeş a fost incendiată. Focul pus cu intenţie a mistuit inclusiv arhiva instituţiei, iar primarul e de negăsit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video ISU Argeş
Captură video ISU Argeş

Un incediu a izbucnit luni dimineaţa, 13 decembrie, la primăria comunei argeşene Beleţi Negreşti. Pompierii spun că, cel mai probabil, focul a fost pus intenţionat. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi efectuează cercetări.

UPDATE: Primarul localităţii e de negăsit.

Ştirea iniţială:

Alarma s-a dat după ora 3 dimineaţa. Incendiul s-a manifestat violent la etajul 1 al primăriei, la acoperişul acesteia, o magazie de lemne, o încăpere dintr-o anexă şi generalizat la o altă anexă unde erau arhiva primăriei şi alte birouri. 

Şase autospeciale pentru stins incendii, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă au ajuns la faţa locului.

Misiunea a fost una foarte dificilă pentru că exista posibilitatea ca flăcările să se extindă la vecinătăţi. Pompierii au împiedicat propagarea acestora. Ore întregi s-au luptat cu flăcările.

"Alimentarea cu apă la locul intervenţiei s-a făcut în navetă de la un hidrant care se afla la câţiva kilometri distanţă", precizează ISU Argeş.

Primăria unei comune din Argeş a fost incendiată cu intenţie. Flăcările au mistuit inclusiv arhiva aflată într-o anexă
Primăria unei comune din Argeş a fost incendiată cu intenţie. Flăcările au mistuit inclusiv arhiva aflată într-o anexă

Captură video ISU Argeş 

Din fericire nu au fost victime, dar în interiorul construcţiilor au ars şi documente. 

"Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului. Au ars etajul 1 şi acoperişul primăriei, în suprafaţă totală de aproximativ 300 mp,  suprafaţa anexei în care se afla arhiva este de circa 100 mp", mai precizează ISU Argeş.

Primăria comunei Beleţi Negreşti a fost incendiată

Se fac cercetări

Poliţia Oraşului Topoloveni a deschis un dosar penal. 

   

"În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea identificării autorului/autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun", precizează IPJ Argeş.

Vă recomandăm şi:

Singurul municipiu din România fără un centru de permanenţă. Piteştiul, deficitar la spitale şi la personal medical

Şpagă în bormaşini şi geci la Protecţia Consumatorului Argeş. Decizia instanţei în cazul celor doi comisari acuzaţi

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite