Primăria condusă de edilul găsit în râul Argeş fusese controlată de Prefectură chiar înainte de incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Marin a ajuns primar în 2020, pe listele Pro România. Foto Facebook Mihai Marin
Mihai Marin a ajuns primar în 2020, pe listele Pro România. Foto Facebook Mihai Marin

Primăria argeşeană Beleţi Negreşti, condusă de primarul dispărut luni (13 decembrie) şi găsit în noaptea de marţi spre miercuri, în râul Argeş, fusese controlată din ordinul prefectului Radu Perianu chiar în săptămâna dinaintea incendiului care a mistuit inclusiv arhiva instituţiei.

Primăria Beleţi Negreşti a făcut, în perioada 2-10 decembrie 2021, obiectul unui control al Instituţiei Prefectului - Argeş.

“Am primit informaţii de acolo că lucrurile nu sunt în regulă. Am trimis inspectorii acolo. Raportul nu este finalizat, însă după toată tărăşenia asta cu primăria care a ars, cu primarul care a dispărut, am stat de vorbă cu inspectorii care au fost acolo şi mi-au spus că n-au găsit nimic foarte grav. Au găsit, într-adevăr, diverse probleme, dar acestea se constată la fiecare control, la fiecare UAT, nicăieri nu e totul perfect”, a declarat, pentru „Adevărul”, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

Raportul controlului efectuat din dispoziţia prefectului chiar în săptămâna premergătoare incendiului despre care pompierii spun că a fost provocat este în curs de întocmire. Concluziile neoficiale arată însă că în instituţie existau tensiuni dar şi alte probleme.

     

„Existau disfuncţionalităţi între primar şi secretara primăriei (n.red. secretarul general al Primăriei Beleţi Negreşti), probleme legate de modul în care se introduceau pe ordinea de zi proiectele de hotărâre de consiliu local, că se introduceau, că nu se introduceau, că de ce nu se introduceau. O situaţie conflictuală între secretara de primărie şi primar. Actualmente, primarul este la spital. După ce îşi mai revine cu starea de sănătate, va fi audiat la Poliţie", a mai declarat, pentru „Adevărul", prefectul Radu Perianu. 

Dosar penal pentru distrugere

Primăria Beleţi Negreşti a fost cuprinsă de un incendiu, în noaptea de 12 spre 13 decembrie (luni, ora 03.00), şi, odată cu clădirea distrusă de flăcări, s-au făcut scrum şi documentele contabile şi întreaga arhivă a instituţiei, aflate într-o anexă a Primăriei.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului", explica, luni, ISU Argeş.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea identificării autorului/autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun. Oamenii legii nu au precizat, deocamdată, dacă edilul este sau nu implicat în vreun fel în incendiu.

După incendiu, a intrat cu maşina într-un parapet 

După momentul izbucnirii incendiului, primarul a fost de negăsit. În noaptea de luni spre marţi (13/14 decembrie), edilul Mihai Marin a intrat cu maşina într-un un parapet de beton, în Defileul Jiului. A fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă ulterior a părăsit unitatea spitalicească, fără încuviinţarea personalului medical şi a dispărut din nou. Şi în această cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Edilul a fost găsit în noaptea de marţi spre miercuri (14/15 decembrie) în apele râului Argeş, în stare de hipotermie, iar în prezent este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Mihai Marin este la primul mandat de primar

Mihai Marin a ajuns primar în 2020, pe listele Pro România, când a reuşit să-l învingă pe Dorin Cătănea, cel care a condus Primăria Beleţi Nereşti timp de 16 ani. De altfel, este şi singurul primar din judeţul Argeş al acestei formaţiuni politice. Anterior funcţiei de primar, Mihai Marin a avut un mandat de viceprimar şi unul de consilier local.

La preluarea funcţiei de primar, Mihai Marin a anunţat că a identificat în Primărie o serie de nereguli legate de aplicarea legilor fondului funciar, pietruirea drumurilor comunale şi alte lucrări edilitare. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Primarul din Argeş dat dispărut după incendiul de la instituţie a fost scos din apele râului Argeş

Primarul din Argeş, dispărut după ce primăria sa a fost incendiată, a făcut un accident în Gorj şi este iar căutat

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri